Sammuta sinäkin valot tunniksi: Vinkkien avulla kannanottosi muuttuu elämykseksi

26.03.2015 19:15 - Senni Loikala

Earth Hour -ilmastotapahtuman ansiosta ihmiset sammuttavat valoja ja sulkevat tekniset laitteensa tunniksi lauantaina. Mikset tekisi ajasta unohtumattoman elämyksen?

Pian valot pimentyvät ympäri maailmaa tunnin ajaksi. Lauantaina 28. maaliskuuta käynnistyy nimittäin WWF:n järjestämä Earth Hour -ilmastotapahtuma.

Sammuta sinäkin valot ja unohda tekniikka kello 20.30-21.30. Tekemällä näin ihmiset ilmaisevat huolensa ympäristöstä ja ilmastokriisistä päättäjille.

Earth Hour muuntuu moneksi - treffeistä jäätelökutsuihin

Myöhäinen ilta ilman valoja on täynnä mahdollisuuksia. Kokosimme vinkit, joista voi löytyä hauskaa tekemistä Earth Hour -tapahtuman hengessä.

1) Kutsu lapsia kylään ja järjestä heille perhoset vatsaan tuova ilta. Lukekaa sopivan pelottavia urbaanilegendoja tai kummitustarinoita kynttilöiden valossa. Popsikaa samalla herkkuja. Muksut saavat takuulla ainutlaatuisen kokemuksen, jota he eivät unohda.

2) Pyydä kylään ystäviäsi ja pidä huoli, että heidän joukossaan on ihminen, joka osaa soittaa jotakin soitinta. Pyydä häntä etukäteen ottamaan esimerkiksi kitara, huilu tai rummut mukaan. Livemusiikki takaa rennon ja tunnelmallisen illanvieton kaveriporukalla.

3) Järjestä jäätelökutsut ystävillesi, rakkaallesi, perheellesi tai vaikkapa naapureillesi. Herkutelkaa itse rakentamillanne jäätelöannoksilla, joissa palavat tähtisädetikut.

4) Pidä hemmotteluilta itsellesi tai pyydä ystäviäsi mukaan. Lillutelkaa koipianne jalkakylvyssä, käyttäkää kasvonaamioita ja lakatkaa kynnet. Miehistä puhuminen, muutama lasi viiniä ja kynttilämeri kuuluvat asiaan.

5) Kutsu deittisi tunnelmallisille kotitreffeille. Syökää maukasta ruokaa kynttilänvalossa, puhukaa syvällisiä ja ottakaa toisianne kädestä kiinni. Saattaa olla, että Earth Hour päättyy romanttisiin tunnelmiin.

Katso WWF Suomen tekemä video Earth Hour 2015 -tapahtumasta.

Miltä ukonilma näyttää avaruudesta katsottuna? Käy ihailemassa vaikuttavaa näkyä aiemmasta artikkelistamme.

Uusimmat