Ex-malli puhuu avoimesti alan varjopuolista: "Vedellä elämistä ja pakkosyöttämistä"

16.04.2015 21:15 - Rea Tallgren

Ainsley McWha teki menestyksekkään uran mallina, mutta sen hinta oli suuri.

Ainsley McWha,37, aloitti mallintyöt teini-ikäisenä. Nyt hän kertoo ensimmäistä kertaa rajuista ja järkyttävistä kokemuksistaan, joita mallimaailman sairaalloiset laihuusvaatimukset aiheuttivat.

McWha kertoo kirjoituksessaan, että hänet kutsuttiin mallipomon ohjeistettavaksi hänen ollessaan 19-vuotias.

"Älä syö kahtena seuraavana päivänä mitään. Juo pelkästään vettä. Ja seuraavan kahden viikon ajan katso todella tarkkaan, mitä suuhusi pistät. Sitten päätän, oletko tarpeeksi laiha päästäksesi Pariisin muotiviikoille." mallitoimiston pomo sanoi McWhalle.

Vaikka hetkestä on kulunut jo 20 vuotta, kertoo McWha muistavansa sen kuin eilisen.

"Neuvo ei ollut järkevä, eikä millään tavalla turvallinen."

Siitä tuli kuitenkin McWhan elämänohje monen vuoden ajaksi.

Pakkosyöttöä ja kaloreiden laskemista

McWha kertoo, että hän teki todella menestyksekästä uraa matkustaen jatkuvasti maasta toiseen kuvauksiin. 182-senttinen malli söi päivittäin todella, todella vähän ja joi paljon vettä. Painoaan hän ei suostu kertomaan, sillä ei halua antaa anoreksiaa ihannoiville tarkkoja lukuja, joita tavoitella.

"Kerran, tosin vain yhden kerran, eräs kuvaaja pakotti minut syömään kokonaisen kulhollisen pastaa ennen kuin päästi minut kuvauksiin. Siinä meni tunti ja se oli todella tuskaista minulle."

Aliravitsemuksesta ja univajeesta seurasi mielialan heittelyjä, pelottaviakin sellaisia. Vihdoin, vuosien nääntymisen jälkeen, kamelin selkä katkesi McWhan yöpyessä hotellissa, jonka buffet oli auki ympäri vuorokauden.

"Yhtäkkiä tarjolla oli kaikkea mahdollista pizzasta jäätelöön. Vuosien nälkä ajoi minut syömään kuin hullu. Palasin kotiin turvonneena, ja itkin koko lentomatkan, sillä koin olevani niin epäonnistunut."

Askel muutokseen

McWha kutsuu hetkeä retkahtamiseksi, mutta todellisuudessa se oli askel kohti parempaa elämää. Hän jätti mallintyöt ja meni takaisin vanhempiensa luokse. Kotona hän aloitti intensiivisen terapian palauttaakseen itsevarmuutensa ja opetellakseen rakastamaan itseään sellaisena kuin oli.

Hän opiskeli itselleen psykologin tutkinnon ja auttaa nykyään naisia, jotka kärsivät erilaisista ongelmista. Hän asuu Idahossa ja sanoo, ettei oikeastaan kiinnitä minkäänlaista huomiota siihen, miltä näyttää.

"Kun kuulin, että Ranska on kieltänyt alipainoisten mallien käytön näytöksissään, olin onnellinen, mutta mietin vain, että voi kunpa laki olisi ollut voimassa sillon, kun itse olin malli. Minun pomoni olisi joutunut todella isoihin ongelmiin "neuvoista", jotka antoi minulle."

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat