Kapean vyötärön tavoittelu mennyt liian pitkälle: Nuorten naisten sisäelimet vaarassa

24.04.2015 16:45 - Tiina Svensk

Kurvikkaiden julkkisten innostamina nuoret naiset ovat ottaneet avuksi järeämmät aseet saavuttaakseen haluamansa muodot.  

Kauneuden trendit leviävät maailmalla, mutta yksi villitys huolestuttaa erityisesti lääkäreitä. Nuorten naisten vaatteiden alta saattaa nimittäin paljastua tiukka korsetti, joka vaikeuttaa hengittämistä ja pahimmillaan vahingoittaa sisäelimiä. Kireä vaatekappale aiheuttaa myös ruuansulatusongelmia ja verenpurkaumia.

Korsettivillityksen takana on pyrkimys täydelliseen vartaloon, joka ihannoi luonnottaman kapeaa vyötäröä ja kurvikkuutta. Kapean vyötärön lisäksi naiset haaveilevat täydellisistä pakaroista, jolloin vartalon muodokkuus korostuu entisestään.

Kimin vanavedessä

Seurapiirijulkkis Kim Kardashian vastaa monen nuoren kuvaa täydellisestä naisesta ja hänen sanotaan osaltaan kiihdyttäneen ilmiötä lisäämällä useita kuvia sosiaaliseen mediaan korsetti yllään.

Jopa 16-vuotiaat naiset pukeutuvat joka aamu korsettin, eikä sitä käytetä ainoastaan koulussa tai töissä. Korsetissa jopa nukutaan tai treenataan, varoituksista huolimatta.

Aikaisemmin tänä vuonna kohun synnytti Cinderella-elokuvan päänäyttelijän uskomattoman kapea vyötärö, ja tutkijat ovatkin jälleen saman ikuisuuskysymyksen äärellä: Miksi nuorille markkinoidaan luonnotonta kauneusihannetta?

Lue myös: Tuhkimo-tähden minivyötärö synnytti photoshop-kohun – saatu aikaan pelkällä korsetilla?

Lähde: Dailymail

Kilpailut

Uusimmat