Pese ja polje yhtä aikaa: Erikoinen uutuuskeksintö yhdistää kuntopyörän ja pyykkikoneen

03.05.2015 22:15 - Linda Arponen

Kiinalaiskeksintö haluaa käyttää hyödyksi pyöräilystä syntyvän energian. Niinpä kuntopyörään yhdistettiin pyykinpesukone.

Kiinalaisen Dalian Nationalities yliopiston opiskelijat ovat suunnitelleet kuntopyörä-pyykinpesukoneen, jonka avulla voi pestä pyykkiä samalla, kun polkee pyörää.

Keksintö on nimeltään yksinkertaisesti Bike Washing Machine tai BiWa ja sen tavoitteena on "tuoda terveyttä ja kätevyyttä elämäämme" yhdistäessään kuntopyörän ja pyykinpesukoneen. Pesukone löytyy pyörästä siltä kohdalta, johon muuten laitettaisiin eturengas.

Opiskelijoiden mukaan pyörän toimintaperiaate on varsin yksinkertainen: kun pyörää polkee, polkemisliike saa pesukoneen rummun pyörimään. Mikäli pyöräilyn aikana syntyy ylimääräistä sähköä, voi sitä käyttää saadakseen pyörän näyttöruudun päälle tai varastoida seuraavaa pesukertaa varten.

Koska pesukone on pyörässä varsin pieni, ei se välttämättä riitä kaikkeen pyykin pesuun. Samankaltaisia keksintöjä on lisäksi yritetty tehdä aiemminkin, mutta ne eivät ole koskaan päätyneet markkinoille. Jää siis nähtäväksi, pääseekö BiWa oikeasti tavallisten ihmisten käyttöön, vai jääkö sekin lopulta vain ihmisten mieliin kummallisena ja tarpeettomana keksintönä.

Kuvia kyseisestä pyörästä pääset katsomaan täältä.

Lue myös: Pyöräilijöille luotiin nerokas keksintö - käyttäisitkö sinä?

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat