Miestenlehden musteeseen sekoitettiin HIV-positiivisten verta - lue, miksi

06.05.2015 17:15 - Senni Loikala

Vangardist-lehden kampanja on poikkeuksellinen, sillä erikoispainoksen numeroiden painamisessa on käytetty kolmen HIV-positiivisen verta.  

Itävaltalainen Vangardist-miestenlehti tahtoo taistella HIViin sairastuneisiin kohdistuvia turhia pelkoja vastaan. Näillä peloilla tarkoitetaan esimerkiksi sitä, ettei HIViä sairastavan ihmisen kanssa uskallettaisi olla tekemisissä vain hänen sairautensa takia. Keino tähän on varsin poikkeuksellinen, sillä lehden on musteen seassa HIV-positiivisten ihmisten verta.

- Kun pitelet tätä lehteä käsissäsi, se on kuin pitelisit jonkun HIViä. Mitään ei voi sattua, mikään ei voi satuttaa sinua pidellessäsi lehteä ja mikään ei voi satuttaa sinua pidellessäsi HIV-positiivista ihmistä, Julian Wiehl Vangardist-lehdestä kertoo.

Seksuaalisessa kanssakäymisessä uuden tuttavuuden kanssa on sen sijaan tärkeää käyttää kondomia, koska toisen sukupuolitaudeista tai mahdollisesta HI-viruksesta ei välttämättä voi olla varma.

#HIVHeroes-nimeä kantava 2500:n erikoispainos sisältää monipuolisesti artikkeleita liittyen HIViin. Musteessa on käytetty kolmen kyseisen viruksen saaneen verta. 

Katso alta lehden pysäyttävä kampanjavideo, jolla esiintyy myös HIV-positiivisia ihmisiä.

Lue myös: Läpimurto: Hivin tappavia kondomeja pian myynnissä

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat