Katsotko netistä kissavideoita? Sinulle on hyviä uutisia

22.06.2015 13:15 - Senni Loikala

Tuore tutkimus antaa loistavat perustelut sille, miksi kissavideoita kannattaa katsoa netistä.

Kissavideoiden katsominen netistä ei todellakaan ole ajanhukkaa. Tämän todistaa tuore yhdysvaltalaisen Indianan yliopiston tekemä tutkimus, jonka mukaan hellyttävien pätkien näkeminen antaa ihmisille energiaa ja positiivisia tunteita.

- Jopa tilanteissa, joissa kissavideoita katsotaan YouTubesta viivyttelyn vuoksi tai silloin, kun pitäisi tehdä töitä, emotionaalinen anti voi itse asiassa auttaa ihmisiä käymään käsiksi vaikeisiin haasteisiin myöhemmin, tutkija Jessica Gall Myrick kertoo.

Vähentävät ikäviä tunteita

Kissavideoiden katsominen myös vähentää negatiivisia tunteita, kuten surua, ärsyyntyneisyyttä tai ahdistusta. Hyödyt todettiin myös suuremmiksi kuin pieni syyllisyys, joka saattaa seurata ajan pistämisestä nettivideoiden katseluun. 

Computers in Human Behavior -lehdessä julkaistusta tutkimuksesta selvisi myös, että eniten kissavideoita katsovat ujot ja ihmiset, joilla on niin sanotusti "miellyttävä" luonne.

Tutkimukseen otti osaa lähes 7000 ihmistä ja heiltä kysyttiin heidän näkemistään kissavideoista ja silloisista tunnetiloista.

Lue myös: Tulkitse kissan elekieltä oikein - mitä tarkoittaa, jos katilla on häntä pystyssä?

Lähde: Spring

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat