Tahdotko paljon tykkäyksiä? Kellonajat, jolloin Facebook-päivityksiin reagoidaan eniten

01.07.2015 15:45 - Senni Loikala

Sosiaalisen median käyttäjät tykkäilevät ja kommentoivat muiden päivityksiä eniten analyysin osoittamina kellonlyöminä.

Kaikki varmasti toivovat, että omat Facebook-päivitykset keräisivät tykkäyksiä ja kommentteja. Jos niin ei tapahdu, voi moni tuntea olonsa jopa pettyneeksi. Quartz-sivusto uutisoi amerikkalaisen Klout-yrityksen analyysista, jossa selvitettiin parhaat ajat tehdä julkaisuja Facebookissa sen perusteella, milloin todennäköisyys niiden saamaan huomioon on mahdollisimman suuri.

Kellonajat

Mikäli tahdot maksimoida Facebook-päivityksiesi saavuttaman huomion, kannattaa sinun ajoittaa päivitykset perinteisille työtunneille, noin kello 8.00-16.00. Toinen kävijäpiikki ajoittuu analyysin mukaan illalle kello 19-20, jolloin päivityksesi saattavat korjata runsaslukuisen tykkääjäsaaliin.

Analyysin mukaan päivitykset saavat kaikista vähiten huomiota viikonloppuisin. Näin ollen ne kannattaa tehdä viikolla, jos tykkääjien ja kommentoijien määrällä on itselle väliä.

Facebookissa tykkäily ja kommentointi vaihtelee kuitenkin jonkin verran paikasta riippuen. Esimerkiksi Japanissa on niin työtä arvostava kulttuuri, etteivät ihmiset tohdi olla samalla tavalla aktiivisia sosiaalisessa mediassa työpäivän aikana kuin muualla maailmalla.

Lue myös: Facebook-käyttäjät jaetaan kahteen ryhmään - kumpaan sinä kuulut?

Lähde: Quartz

Kilpailut

Uusimmat