Täydellisen paahtoleivän salaisuus selvitettiin

07.09.2015 08:15 - Reija Saarinen

Kaikkea voidaan tutkia. Myös sitä, millainen on täydellinen paahtoleipä.

Paahtoleipä maistuu etenkin aamupalalla, mutta millä tavoin se tulisi valmistaa, jotta se on mahdollisimman maistuva? Tuoreen tutkimuksen mukaan leipää tulisi paahtaa kaksi minuuttia ja kahdeksan sekuntia. Tämän jälkeen sen tulee antaa vetäytyä 22 sekuntia ennen voitelemista.

Tutkimuksen mukaan briteillä on on ehkäpä meistä suomalaisista poiketen kasa erilaisia päällysteitä. Briteissä leipää koristavat muun muassa valkosipuli sekä erilaiset kasvikset. Meillä leivälle päätyvät useimmiten perus täytteet eli leike ja juusto.

Mutta nyt kun tämäkin arvoitus on ratkaistu, voi jokainen kokeilla täydellisen paahtoleivän valmistusta vaikka heti.


Lue myös: Muuta lihottava leipä terveellisemmäksi - lue asiantuntijoiden neuvot

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat