Kuva: Fotolia

Tiedätkö, mitä kaikkea poliisikoirat tekevätkään? Lue yllättävät faktat

08.10.2015 16:00 - Senni Loikala

Poliisi on julkaissut eläinten viikon kunniaksi tietopaketin poliisikoirista.

Nyt vietetään eläinten viikkoa, minkä kunniaksi Helsingin poliisilaitos julkaisi Facebook-sivullaan tietopaketin poliisikoirista.

Tiesitkö sinä näitä asioita tärkeää työtä tekevistä hännänheiluttajista?

1) Poliisikoirat etsivät huumeita, räjähteitä, kadonneita ihmisiä ja ruumiita. Ne pääsevät osallistumaan myös suojelu- ja voimankäyttötehtäviin.

2) Koulutus poliisikoiraksi kestää noin 2,5 vuotta. Jo vuoden ”opintojen” jälkeen karvaturri voi kuitenkin päästä osallistumaan helpompiin järjestystehtäviin.

3) Koirille määrätään tehtäviä niiden rodun perusteella. Esimerkiksi labradorinnoutajat sopivat huumekoiriksi, koska ne ovat helppoja luonteeltaan ja pitävät etsimisestä. Eniten poliisikoirina toimii kuitenkin belgianpaimenkoiria.

4) Poliisikoirat asuvat pääsääntöisesti koko elämänsä ohjaajansa kanssa ja ovat siis heidän perheenjäseniään. Ne ovat pennusta pitäen ohjaajansa kanssa mukana partiotehtävissä ja ohjaaja päättää, missä vaiheessa koulutusta uskottu ystävä on valmis osallistumaan vaativampiin tehtäviin.

5) Poliisikoiraa ei saisi mennä silittämään ilman lupaa.

6) Hauvoja koulutetaan aina ilon, leikin ja ruoan avulla. Niiden työkykyä pidetään yllä päivittäin esimerkiksi esineiden piilotustehtävillä.

Kilpailut

Uusimmat