Kuva: Fotolia

Kastunut älypuhelin pelastuu helpolla konstilla - lue, mitä kannattaa tehdä

17.12.2015 15:45 - Senni Loikala

Vessanpönttöön tai vesilasiin pudonnut älypuhelin ei välttämättä ole entinen. Ratkaisu löytyy yllättävältä taholta.

Pienet paperipussukat, joiden sisällä on kovia pallukoita, ovat jääneet mysteeriksi monille, jotka ovat löytäneet kyseisiä pusseja esimerkiksi uuden laukun pohjalta. Kyseisissä pusseissa lukee yleensä englanniksi "Silica Gel", eli ne sisältävät kovaa silikageeliä.

Monet ovat pitäneet silikageelipussukoita turhina. (kuva: Fotolia)

Toisin kuin monet tekevät, ei kyseisiä silikageelipussukoita kannata heittää pois. Niiden sisällä oleva aine poistaa erinomaisesti kosteutta. Katso alta, mihin tarkoituksiin pystyt hyödyntämään pieniä monitoimipussukoita.

1) Saatat saada kastuneen älypuhelimesi pelastettua, jos laitat astiaan silikageelipusseja ja laitat puhelimesi niiden sekaan esimerkiksi yön ajaksi.

2) Sujauta silikageelipussit salikassisi pohjalle, jossa ne poistavat kosteutta ja antavat siten hien hajulle kyytiä.

3) Valokuvat haalistuvat ajan kuluessa, mutta säilyttämällä pikkupusseja niiden vierellä, hidastat kosteudesta johtuvia muutoksia kuvissa.

4) Auton etuikkuna huurustuu helposti, minkä vuoksi on helppoa ja tehokasta säilyttää muutamaa silikageelipussia auton kojelaudalla. Niksi vähentää ikkunan huurteisuutta.

5) Pyyhkeiden välissä kannattaa säilyttää kyseisiä pikkupusseja, jolloin pyyhkeet pysyvät raikkaina pidempään.

6) Siirry säilyttämään sheivaamiseen tarkoitettuja höyliä muovikotelossa, ja laita silikageelipussit kotelon pohjalle. Niksi pitää terät pidempään uudenveroisin.


LUE MYÖS: Haluatko siistin kodin mahdollisimman vähällä vaivalla? Se onnistuu helposti

Lähde: Higher Perspectives

Kilpailut

Uusimmat