Kuva: Fotolia

Koomikko avautui parisuhdeväkivallasta: "Tunnen oloni tyhmäksi"

30.12.2015 15:15 - Senja Rapila

Parisuhdeväkivalta ei ole koskaan hyväksyttävää, eikä sitä tulisi salailla.

Beth Stelling on Chicagossa asuva koomikko, kirjailija ja näyttelijä. Nainen on tunnettu rempseästä huumoristaan ja nauravaisesta olemuksestaan. Nyt hän on jakanut Instagram-tilillään todella henkilökohtaisen kuvan, jossa hän esittelee parisuhdeväkivallan aiheuttamia mustelmia.

Stelling piti kokemansa väkivallan visusti salaisuutena tähän asti, kunnes hän halusi avautua asiasta ja rohkaista muita väkivallan uhreja avautumaan ongelmistaan.

"Jokaisessa kuvassa on sama tyttö. Se olen minä. Minulla on ollut uskomaton vuosi, ja te olette nähneet kaikki vuoteni kohokohdat tällä. Näitä kuvia jaetaan harvemmin, mutta tämä ei ole epätavallinen ongelma", Stelling kirjoittaa julkaisemansa kuvan alle.

"On olemassa monia syitä siihen, miksi väkivaltaisesta suhteesta ei kerrota. Suurin niistä on pelko. Pelko siitä, mitä ihmiset ajattelevat. Pelko siitä, että se saisi minut näyttämään heikolta tai ammattitaidottomalta. Kun erosin tänä kesänä poikaystävästäni, se ei johtunut siitä, ettenkö olisi rakastanut häntä. Se johtui tästä."

Naisen rohkea avautuminen on saanut ihmiset lähettämään hänelle vastauksia ja omia kokemuksiaan parisuhdeväkivallasta. Kuva on saanut 16 tunnin aikana yli 12 000 tykkäystä. 

"Kun ystävät tai koomikot kysyvät miksi erosimme, ei ole helppoa tai mukavaa vastata kysymykseen. Ei tunnu sopivalta kertoa siitä stand-upin ohella, juhlissa tai häissä. Se on noloa. Tunnen oloni tyhmäksi. Sen jälkeen, kun minua raiskattiin ja pahoinpideltiin henkisesti -  ja fyysisesti - seurustelin hänen kanssaan vielä kaksi kuukautta. Se ei ole yksinkertaista."



Lue myös: Matkustaja löysi revityn joulukortin junasta - kokosi sen ja löysi koskettavan viestin

Kilpailut

Uusimmat