Kuva: AOP

Jaoitko vaatekaupan kuvan Facebookissa saadaksesi 3000 euroa shoppailurahaa? Voi tulla kalliiksi

16.02.2016 10:14 - Rea Tallgren

Yli 10 000 suomalaista on langennut Zaran nimissä tehtyyn härskiin Facebook-huijaukseen.

Facebookissa alkoi maanantaina levitä kuva Zara-kaupasta. Kuvan alle piti ohjeiden mukaan kirjoittaa "3000" ja lisäksi jakaa kuva ja tykätä siitä. Tuolloin sai ohjeiden mukaan mahdollisuuden voittaa 3000 euroa shoppailurahaa Zaraan. 

Päivityksen on julkaissut Zara Finland -sivusto, joka on ilmeisesti perustettu juuri ennen tätä päivitystä, sillä aiempia julkaisuja sillä ei ole. Zara Finland ei ole tunnetun kauppaketjun sivusto. Sillä on vain pari tuhatta tykkääjää, kun oikealla Zaran sivustolla on kymmeniä miljoonia tykkääjiä. Suomen Zaralla ei ole omaa sivustoa Facebookissa.

Yllättävä vaara

Kuvan jakamisella sinänsä ei ole sen kummempia vaarallisia vaikutuksia, paitsi että yhä useammat ihmiset saattavat sen takia mennä lankaan. Mielenkiintoisinta on se, että kuvan jakaminen ja kommentoiminen ei suinkaan riitä.

Kuvan alle on laitettu linkki, josta aukeavaan lomakkeeseen täytyisi lisätä omat yhteystiedot. Tiedot täyttämällä ei kuitenkaan osallistu kilpailuun vaan liittyy jäseneksi kyproslaiseen nettikauppaan, joka väittää kuljettavansa karkkeja ovellesi tilauksesi mukaan. Jäsenyys jatkuu automaattisesti, jos sitä ei hoksaa viiden päivän kuluessa perua. Voimaan jäädessään tilaus maksaa 49 euroa kuukaudessa.

Mikäli siis täytit yhteystietosi linkkiin kuvan alla, varo. Saatat pian joutua maksamaan palvelusta, jonka jäsenyyttä et suinkaan halunnut. Tuo vaara on todellinen, sillä yli 10 000 suomalaista on jo jakanut kuvan omien Facebook-ystäviensä nähtäviksi.

(kuva: Kuvakaappaus Facebookista)


Lue myös: Isän kirjoitus kotivaimolleen leviää netissä: "Minähän se olen tehnyt töitä koko päivän..."

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat