Kuva: Fotolia

Miksi roskaruoka ei homehdu? Tutkija antoi vastauksen

18.02.2016 17:45 - Pauliina Jokinen

Totuus homehtumattomista hampurilaisista selvisi.

Kuvat homehtumattomista Happy meal -aterioista ja kanannugeteista ovat internetin peruskauraa. Kuvien jälkeen on helppo uskoa, ettei roskaruoka välttämättä ole parasta polttoainetta elimistöllemme.

Sen jälkeen, kun ihmiset alkoivat säilöä aterioita vuosikausiksi ja lisätä kuvia ruoista nettiin, reagoi myös McDonalds asiaan. Yhtiö on lisännyt nettisivuilleen vastauksen, miksi ruoka ei homehdu. Yhtiön nettisivujen yleisimmin kysytyistä kysymyksistä löytyvän vastauksen mukaan "ruoka tarvitsee kosteutta, jotta hometta voi muodostua."

Ruokajätin lisäksi tutkijat ovat antaneet selityksen sille, miksi hampurilaisateriat saattavat säilyä muuttumattomina vuosikausien ajan.

- Totuus on, etteivät McDonaldsin hampurilaiset, ranskalaiset, kana tai mikään muukaan ruoka homehdu, jos sitä säilytetään tietyissä olosuhteissa, tutkija Keith Warriner kuvailee.

- Homehtumista edistävät mikrobit ovat pitkälti kuten mekin: ne tarvitsevat vettä, ravintoa, lämpöä ja aikaa kasvaakseen. Jos otamme jonkun elementeistä pois, eivät mikrobit voi kasvaa ja pilata ruokaa, Warriner jatkaa.

Warriner muistuttaa, että esimerkiksi hampurilaissämpylä valmistuksen jälkeen hyvin kuiva.

- Kun se jätetään huoneeseen, jatkaa se kuivumistaan, sillä ilmankosteus on monissa rakennuksissa noin 40 prosenttia. Ja kun kosteus on poissa, hampurilainen kuivuu, ei mätäne, Warriner kertoo.

Muun muassa Jeniifer Lovdahl lisäsi kaksi viikkoa sitten Facebookiin kuvan, jossa hänen kuusi vuotta sitten ostamansa kananugettiateria oli edelleen hyvin saman näköinen kuin ostohetkellä.

Lue myös: Adidaksen julkaisema kuva naisparista suututti asiakkaita - yhtiö vastasi napakasti

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat