Kuva: Fotolia

Kuukautisloma naistyöntekijöille - leviääkö uusi käytäntö myös Suomeen?

02.03.2016 14:28 - Rea Tallgren

Brittiyritys on ottanut käyttöön uuden poissaolomallin, joka mahdollistaa vapaalla olemisen kuukautisten aikaan.

Coexist-niminen brittiyritys huolehtii tilojen vuokraamisesta eteenpäin muille yrityksien käyttöön. Firman työntekijöistä suurin osa on naisia ja nyt toimitusjohtaja Bex Baxter on päättänyt ottaa asian huomioon myös firman toimintamalleissa. 

- Olen nähnyt, kuinka naiset ovat töissä kaksinkerroin kipujen takia, mutta eivät kehtaa lähteä kotiin, koska kuukautiskivut ovat tabu. Haluan muuttaa tämän, Baxter kertoo.

Hän onkin luonut firmassaan käsitteen kuukautislomasta, jota saa ottaa pahojen kuukautiskipujen yllättäessä. Kyseessä ei siis ole vanhanaikainen sairausloma, vaan mahdollisuus olla poissa töistä tai tehdä töitä joustavammin kuukautisten aikaan, joko kotoa käsin tai muutamia tunteja kerrallaan.

Moni suomalaisnainenkin tietää, miltä tuntuu olla töissä kuukautiskipujen ollessa pahimmillaan. Harva kuitenkaan ottaa sairauslomaa, koska kuukautiskipuja ei pidetä välttämättä riittävänä syynä poissaoloon. Kenties käytäntö tabuja rikkovasta kuukautislomasta voisi siis rantautua myös Suomeen?


Lue myös: Mitä ihmettä? Nyt on kehitetty tamponi, jota voit käyttää yhdessä ystävän kanssa

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat