Kuva: Fotolia

Deittisovelluksen ja ihmisoikeusjärjestön yllättävä yhteistyö - kampanja väkivaltaa vastaan

08.03.2016 20:15 - Iiro Myllymäki

Deittisovelluksen ja ihmisoikeusjärjestön hyytävä yhteiskampanja havainnollistaa, kuinka moni nainen on joutunut pahoinpidellyksi.

Naistenpäivän kunniaksi deittipalvelu Happn on yhdistänyt voimansa ihmisoikeusjärjestö Equality Now’n kanssa lisätäkseen tietoisuutta naisiin kohdistuvan väkivallan yleisyydestä. Happn ja Equality Now ovat käynnistäneet One In Three -nimisen kampanjan, joka on vastine karmivalle tilastolle, jonka mukaan joka kolmas nainen on joutunut pahoinpitelyn uhriksi.

Happn on deittisovellus, joka etsii käyttäjälle sopivia ihmisiä sen perusteella, kuinka usein käyttäjien tiet ovat fyysisesti ristenneet. Normaalisti sovelluksen etusivulla näkyisivät viimeisimmät käyttäjät, jotka ovat kulkeneet kanssasi samassa paikassa.

Kampanjan aikana kahdessakymmenessä kaupungissa ympäri maailman näkyy näiden ihmisten profiilien lisäksi myös feikkiprofiileja, joissa on kuvia pahoinpidellyistä naisista. Feikkiprofiilien nimikentässä lukee ”I’m One In Three”, eli ”Olen yksi kolmesta”. Tällä pyritään saamaan ihmiset miettimään, kuinka paljon pahoinpideltyjä naisia keskuudessamme onkaan.

Happn:n hätkähdyttävä feikkiprofiili. (kuva: The Drum)

Kampanjan taustavoimat eivät halua pelkästään lisätä tietoisuutta, vaan saada ihmiset myös toimimaan.

”Näytämme, miten valtava tämä ongelma on. Näin haluamme kannustaa kaikkia vaatimaan hallituksiaan lopettamaan kaikenlainen naisiin kohdistuva väkivalta”, Equality Now’n globaalien asioiden toiminnanjohtaja Yasmeen Hassan sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Koomikko avautui parisuhdeväkivallasta: "Tunnen oloni tyhmäksi"

Lähde: Refinery29

Uusimmat