Kuva: AOP

Onko Nalle Puhilla ADHD, feikkasiko Stanley Kubrick kuulennon? Lue hurjat salaliittoteoriat

23.03.2016 21:15 - Iiro Myllymäki

Tutut elokuvat ja tv-sarjat näyttäytyvät uudessa valossa, kun niitä alkaa miettiä salaliittoteorioiden kautta.

Elvis elää ja näyttäytyy huoltoasemilla, laulajat hallitsevat maailman tapahtumia Illuminati-salaseurassa ja Simpsonit-sarja ennusti syyskuun 11. päivän terrori-iskut. Tässä vain muutama esimerkki hulluista salaliittoteorioista, jotka elävät ihmisten mielissä ja internetissä. Jotkin teoriat ovat kuitenkin niin uskottavia, että ne saavat ajattelemaan kohdettaan uudesta näkökulmasta.

Vanity Fair España on listannut muutamia tällaisia teorioita, jotka saattavat saada sinutkin epäilemään aiempia oletuksiasi.


1. Karvinen on pelkkää omistajansa mielikuvitusta
Mitä jos Karvista ei olisikaan olemassa, vaan se olisi pelkkää omistajansa Jonin mielikuvitusta? Tähän kysymykseen itse asiassa on jo saatu vastaus, kun Dan Walsh keksi poistaa Karvisen hahmon Jim Davisin piirtämistä sarjakuvista. Lopputulokset luovat Jonista kuvan eksistentiaalista kriisiä potevasta ja itsekseen puhuvasta keski-ikäisestä miehestä.


2. Hohto-elokuvassa on vihjeitä ensimmäisen kuulennon huijaamisesta
Yksi aikamme tunnetuimmista urbaaneista legendoista on väite siitä, että ihminen ei käynytkään kuussa vuonna 1969, vaan tapahtuman televisioitu tallenne onkin Stanley Kubrickin ohjaamaa propagandaa. Väitetään myös, että Kubrick on piilottanut viitteitä tästä huijauksesta ohjaamaansa Hohto-elokuvaan. Elokuvan Danny-pojalla on päällään paita, johon on kirjailtu Apollo 11 -raketin kuva. Elokuvan kaksosten taas väitetään viittaavan avaruusprojektin salanimeen (Gemini eli Kaksoset). Hohtoa on väitetty myös metaforaksi holokaustille ja Amerikan alkuperäisasukkaiden murhaamiselle.

3. Nalle Puhin hahmot ovat mielisairaita
Tämä teoria on esitetty tieteellisessä julkaisussa Canadian Medical Association Journalissa. Teorian mukaan kaikki Nalle Puh -kirjojen, elokuvien ja tv-sarjojen hahmot kärsivät jostakin mielenterveyshäiriöstä. Itse nimihahmolla on ADHD, ja Risto Reipas kärsii skitsofreniasta. Ihaa on masentunut, Tikru on muun muassa hyperaktiivinen ja Nasu kärsii yleistyneestä ahdistuneisuushäiriöstä.

4. Kaikki Pixar-elokuvat linkittyvät toisiinsa
Jon Negroni on kirjoittanut The Pixar Theory -nimisen kirjan siitä, miten kaikki Pixar-animaatiostudion elokuvat ovat yhteydessä toisiinsa. Brave-elokuvan taika saa aikaan sen, että Pixarin universumissa eläimet ja elottomat esineet, kuten lelut ja autot, pystyvät puhumaan. Yritys, joka ahdistelee Up!-elokuvan vanhusta, on vastuussa saastuttamisesta, jonka jäljet näkyvät Wall-E-elokuvan kuvauksessa pilalle saastuneesta maapallosta. Tekoälyn ja ihmisten yhteentörmäys aiheuttaa Ihmeperheessä ja Wall-E:ssa nähtävät konfliktit…

5. …kuten myös Tarantinon elokuvat
Quentin Tarantinon elokuvien väitetään tapahtuvan omassa todellisuudessaan. Ohjaaja itse on vahvistanut, että John Travoltan esittämä Vincent Vega Pulp Fictionista ja Michael Madsenin esittämä Mr. Blonde Reservoir Dogsista ovat veljeksiä. On myös teoretisoitu, että Tarantinon käsikirjoittaman True Romancen yksi hahmo olisi yhden Kunniattomien paskiaisten hahmon poika ja että Kill Bill 2:n morsian pakenee haudasta, joka kuuluu Django Unchainedin Tohtori King Schultzin vaimolle.

Onko olosi nyt valaistunut, vai suhtaudutko tällaisiin teorioihin skeptisesti?

Lue myös: Mitä tapahtuu, kun James Bond ja Terminator bilettävät yhdessä? Katso

Lähde: Vanity Fair España

Kilpailut

Uusimmat