Kuva: Fotolia

Suomalaisperheen järkyttävä Facebook-päivitys leviää: ”Lomamatka muuttui helvetiksi”

29.03.2016 14:15 - Pauliina Jokinen

Meksikossa ahdinkoon joutuneen suomalaisperheen avunpyyntö leviää sosiaalisessa mediassa.

Facebookissa on viimeisen viikon ajan levinnyt suomalaisnaisen tekemä päivitys hänen äitinsä ja isäpuolensa järkyttävästä ahdingosta. Pariskunnan lomamatka Meksikossa muuttui selviytymistaisteluksi, kun perheen äiti sai sydänkohtauksen ja joutui taistelemaan vakuutusyhtiön kanssa oikeudesta hoitoon.

Ennen pääsiäistä lomalle lähtenyt suomalaispariskunta oli odottanut matkaa kauan, mutta reissun viimeisenä päivänä iskenyt sairaskohtaus muutti kotiinpaluun haaveeksi, kun äiti päätyi taistelemaan hengestään sairaalaan.

"Viikko sitten torstaina, heidän viimeisenä lomapäivänään, äitini sai sydänkohtauksen veritulpan seurauksena ja hänet siirrettiin tehohoitoon matkavakuutusyhtiön yhteistyösairaalaan, joka on yksi alueen kalleimmista", perheen tytär kirjoittaa Facebookissa.

Perheen avunpyyntö on levinnyt laajalle sosiaalisessa mediassa ja muun muassa Facebookissa kertomusta on jaettu jo lähes 4000 kertaa.

Passi pois, uhkailua vankilalla

Perheen äiti pääsi sairaalaan, mutta vakuutusepäselvyyksien takia hoidoksi tarvittavaa pallonlaajennusta ei tehty. Sairaala vaati äidiltä ja isäpuolelta 15 000 euron maksutakauksen, sillä vakuutusyhtiö ei ollut vielä taannut hoitoja.

Sukulaisten avulla perhe sai kerättyä summan kasaan, jotta sydänkohtauksen saanut äiti saisi tarvitsemansa avun. Hieman myöhemmin vakuutusyhtiö kertoi korvaavansa pallonlaajennuksesta koituvat kulunut ja perhe huojentui.

Tytär päätti lentää Meksikoon äitinsä ja isäpuolensa tueksi.

"Saapuessani vihdoin Cancuniin, minua odotti aiempaa pahempi hätätila: vakuutusyhtiö oli vetäytynyt kuluista."

Naisen tyttären mukaan äiti oli selvittänyt vakuutusasiansa perusteellisesti ennen lomaa ja kaiken piti olla kunnossa. Kohtauksen aiheuttamasta veritulpasta ei ollut ennen lomaa lainkaan viitteitä, eikä aiempaa historiaa samasta sairaudesta ollut. Äidin keuhkoahtauma sai vakuutusyhtiön kuitenkin selvittämään vakuutusehtoja uudelleen ja lopulta epäämään kulujen kattamisen.

"Tämän jälkeen isäpuoleltani on vaadittu 65 000 dollarin maksusuoritusta ja uhattu vankilatoimin, jos emme saa maksettua tästä suurinta osaa ensi tiistaina, siis kolmen päivän päästä. Sairaala takavarikoi myös hänen passinsa ja vaatii yöpymään sairaalan tiloissa."

Tyttären mukaan äidin tilanne on hälyttävä.

"Viikon aikana hänet on pidetty pääosin tajuttomana lääkkein, mutta lääkitystä vähennettyä hän on vastannut motorisesti kysymyksiin (puristanut kättä, nyökännyt). Hengityskoneen takia puhuminen on kuitenkin ollut mahdotonta. Eilen (perjantaina) heiveröinen äitini vietiin meksikolaiseen kunnalliseen, jossa kukaan ei puhu englantia ja hänen tilaansa ei voida edes hoitaa."

Tytär ja isäpuoli eivät päässeet tapamaan äitiä kunnallisessa sairaalassa sisäänoton jälkeen lainkaan.

"Odotimme koko päivän 35 asteisessa odotusaulassa, jonka käymälöiden urea polttaa yhä keuhkojani. Tunnen itse myös oloni heikoksi. Onneksi matkatoimiston opas on ollut mukanamme kääntämässä meille espanjaa ja pitänyt meistä huolta voimiemme ehtyessä."

Myös suurlähetystö ja ulkoministeriö ovat tyttären mukaan tietoisia tilanteesta ja ovat auttaneet perhettä neuvoilla.

Uuteen yksityissairaalaan

Sosiaalisessa mediassa laajalle levinnyt tarina ja avunpyyntö ovat herättäneet paljon sympatiaa ja perheen hätä on ymmärretty. Perhe kertoo kaikenlaisen avun olevan tervetullutta.

Sunnuntaina tehdyssä viimeisessä päivityksessä tytär kertoo äidin olevan edelleen hengissä. Sittemmin perheen äiti on siirretty uuteen yksityissairaalaan, jonka kulut ovat ensimmäistä sairaalaa pienemmät ja pallonlaajennuskin on mahdollinen.

"Äitini ja isäpuoleni ovat kohdanneet todellisen helvetin kauan odotetulla lomamatkallaan Meksikossa."

Perhe on selvittänyt ambulanssilennon mahdollisuutta. Lennon kulut nousisivat tyttären mukaan yli 100 000 euroon.

Voice.fi ei vielä tavoittanut perhettä.

Lue myös: Tamperelainen opiskelija sai paniikkikohtauksen yöbussissa - miten reagoivat matkustajat?

Kilpailut

Uusimmat