Kuva: Fotolia

Toisen puhelimeen on superhelppo murtautua - hakkerit paljastavat miten

20.04.2016 15:45 - Joose Koskiranta

Maailmanlaajuinen "reikä" mobiiliverkossa antaa hakkereille helpon pääsyn kuuntelemaan puheluitasi ja lukemaan viestejäsi.

Hakkerit ja pahanilkiset valtiot voivat helposti hakkeroida puhelimesi pelkän puhelinnumeron avulla.

Amerikkalainen tv-ohjelma 60 Minutes julkaisi sunnuntaina reportaasin, missä saksalais- ja amerikkalaishakkerit paljastavat, miten helppoa puhelimen hakkerointi käytännössä on. He muun muassa demonstroivat, miten he pääsevät käsiksi puheluihin, viesteihin sekä puhelimen tarkkaan sijantiin.

Puhelinyhtiöiden käyttämä vanha teknologia

Hakkeroijien käyttämä teknologia on todellisuudessa vanha. Puhelinyhtiöt ovat käyttäneet sitä vuosia vaihtaessaan tietoja toistensa kanssa.

Teknologian nimi on SS7 ja se on täynnä epäkohtia.

- Ongelma ilmenee kaikissa puhelimissa, käytitpä sitten Androidia tai iPhonea, kertoo saksalainen IT-asiantuntija ja hakkeri Karsten Nohl.

- SS7:n käytössä ei ole minkäänlaista maailmanlaajuista lakia. Sen takia jokaisen puhelinyhtiön pitää pitää huolta siitä, ettei asiakkaisiin hyökätä, ja se on todella vaikeaa.

Huippupolitiikkoa salakuunneltiin

Ohjelmassa kalifornialainen kongressijäsen Ted Lieu antoi vapaaehtoisesti hakkeroijien valvoa häntä, ja hänen mielestään oli shokeeraavaa, kuinka helppoa puhelimiin on hyökätä.

- Se on todella pelottavaa. Suutun ajatuksesta, että he voivat tarkkailla kaikkia, jotka omistavat puhelimen.

Politiikkona Lieu keskustelee puhelimen välityksellä muun muassa presidentti Obaman sekä muiden tärkeiden auktoriteettien kanssa.

Lue myös: Ärsyttävätkö liian pienet housuntaskut? Ompele lisää tilaa helpon ohjeen avulla

Lähde: Ekstrabladet

Kilpailut

Uusimmat