"Maailmanloppu tulee 28. päivä syyskuuta" - useat ennustukset päätyneet samaan

08.09.2015 11:15 - Rea Tallgren

Monet maailmanloppua ennustavat uskovat luonnonilmiöiden tuhoavan planeettamme viimeistään syyskuun lopussa. 

Monet maailmanloppuun uskovat ovat tulleet siihen tulokseen, että maailma tulee mitä luultavammin tuhoutumaan 28. syyskuuta 2015. Merkkeinä tästä pidetään muun muassa ennustettua kuun pimennystä sekä havaintoja yhä useammista asteroideista, jotka kiertävät aiempaa lähempänä maapalloa. 

Hieman pelivaraa asialle on jätetty, sillä useissa blogeissa ja sivustoilla, joissa maailmanlopun tuloa ennustetaan, uskotaan sen saapuvan 22.-28. päivän välillä. 

"Ei huolta"

Asiantuntijoiden mukaan syytä huoleen ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi NASA sanoo, ettei sillä ole tietoa minkäänlaisesta asteroidivaarasta kyseisten päivämäärien aikana. Muutenkin se korostaa, että vaikka asteroideja silloin tällöin maahan osuukin, ne tuskin tuhoaisivat kokonaista ihmiskuntaa. 

Monet maailmanloppua ennustavat uskovat, että kuun lähempänä maata oleminen aiheuttaisi hurjan määrän luonnonkatastrofeja kuten hyökyaaltoja ja tulivuorten purkauksia lyhyen ajan sisällä.

Asiantuntijoiden mukaan sillä ei suinkaan ole kyseisiä vaikutuksia. Sen sijaan se mahdollistaa kuun tarkastelemisen paremmin kuin normaalisti. 


Lue myös: Kuinka pitkään saamme vielä elää? "Universumi tekee kuolemaa"

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat