Pian totta: USA:n sotilaat kiipeilevät kuin hämähäkkimiehet?

11.06.2014 17:34 - Senni Loikala

Köydet ja koukut kiipeilyssä saattavat pian olla historiaa, mikäli Yhdysvaltojen sotilaille luotu keksintö otetaan käyttöön.

Aiemmin ilmiömäiset kiipeilytaidot ovat kuuluneet vain Spidermanin kaltaisille fiktiohahmoille. Pian Yhdysvaltain armeijan joukot saattavat kuitenkin saada tuntumaa supersankariudesta uuden keksinnön ansiosta, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Sotilaille on luotu apuväline, jonka ansiosta yli 90 kiloiset miehet pääsevät kiipeämään reilu 20 kilon varustuksen kanssa lasia pitkin lähes kahdeksan metrin korkeuteen ilman köysiä tai koukkuja. 

Tavoitteena on, että sotilaat pystyvät kiipeämään täysvarustuksen kanssa tyypillisiä rakennusmateriaaleja pitkin. Keksintö tuleekin todennäköisesti mahdollistamaan sotilaiden liikkumisen vaihtelevissa urbaaneissa ympäristöissä aiempaa tehokkaammin ja turvallisemmin.

Polymeeristä mikrorakennetekniikkaa hyödyntävä keksintö on suuri harppaus kiipeilyyn tarkoitettujen apuvälineiden kehityksessä.

Idea keksintöön ei ole kuitenkaan peräisin Spiderman-elokuvista. Tutkijat kertovat kiipeilykonkareina tunnettujen gekkojen saaneen oivalluksen lampun syttymään heidän mielissään.

Uutisoimme aiemmin Yhdysvaltojen seksikkäimmistä naissotilaista. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Counsel&Heal

Kilpailut

Uusimmat