Tee hikikengistä kuin uudet - pesuohje elämää nähneille urheilutossuille

04.10.2013 12:15 - Senni Loikala

Jos urheilukengistäsi nousee häiritsevä hien haju, kannattaa hajupommeille antaa kyytiä tällä pesuohjeella.

Hikiset lenkkarit tai muut urheilukengät kaipaavat silloin tällöin kunnon pesua. About.com-sivustolla kerrotaan, kuinka hikikengät oikein pestään.

1) Tarkista kenkien pesu- ja tuotetietolapusta, voiko kengät laittaa pesukoneeseen. Jos ohjetta ei löydy, käy katsomassa ohjeistus valmistajan nettisivuilta. Useimmat kengät voidaan pestä koneessa turvallisesti.

2) Irrota kengännauhat ja pese ne koneessa esimerkiksi t-paitojesi seassa. Voit myös pistää ne kuivausrumpuun muiden vaatteiden kanssa.

3) Ota pohjalliset pois kengistä. Ripottele ruokasoodaa pohjallisiin ja vie ne ulos muutamaksi tunniksi. Tuulettumisen jälkeen pese pohjalliset karkeakarvaisella harjalla suolan ja saippuan kanssa. Ripusta pohjalliset kuivumaan.

4) Huuhtele kenkäsi viileässä vedessä, jolloin saat pinnalla olevan lian irtoamaan. Pistä kengät pesukoneeseen esimerkiksi tummien tekstiilien kanssa. Älä käytä pesussa valkaisuainetta.

5) Jos kenkiäsi ei voi konepestä, pese ne pehmeäkarvaisella harjalla ja miedolla pesuaineella. Jos kengissä on isompia jälkiä, raaputa ne pois omalla pesusienellään.

6) Kun kengät on pesty joko käsin tai koneessa, täytä ne joko valkoisella paperilla tai pyyhkeellä. Ripusta kengät ilmavasti kuivumaan.

Lähde: About.com

Kilpailut

Uusimmat