Kuva: Fotolia

Kuinka paljon kissasi rakastaa sinua? Arkiset eleet kertovat

17.05.2016 14:15 - Senja Rapila

Pienistä eleistä tiedät, onko kissaystäväsi kiintynyt sinuun kunnolla.

Kerroimme aiemmin eleistä, joista tunnistaa koiran rakastavan omistajaansa. Nyt Metro-lehti on listannut kissan eleet, joista tunnistaa kissan rakkauden omistajaansa kohtaan.

Kissan käyttäytymiseen erikoistunut Anita Kelsey listasi Metrolle ne kuusi asiaa, joista tietää kissan kiintymyksen. Kelseyn mukaan kissa tuntee kiintymystä omistajaansa silloin, kun se tuntee olonsa mukavaksi ja rentoutuneeksi omistajansa lähellä.

1. Kissa kiehnää jalkojasi vasten

Kissa kiehnää omistajan jalkoja vasten sen vuoksi, että se haluaa merkata hänet hajullaan. Omistaja on hänen reviiriään.

2. Kissa kehrää

Kissan kehräys on Kelseyn mukaan yleisesti merkki onnellisesta ja rentoutuneesta kissasta. Joissain tapauksissa kehräys voi kuitenkin viitata siihen, että kissa tuntee kipua tai stressaa.

3. Kissa puskee päällään

Jos et anna kissallesi tarpeeksi huomiota, se saattaa välillä puskea päällää. Puskeminen on jälleen yksi tapa merkata reviiriä ja se on oman kissasi tapa kertoa muille kissoille, että kuulut hänelle.

- Puskeminen on merkki kiintymyksestä, Kelsey kertoo.

4. Kissa "leipoo"

Vaikka kissan leipominen saattaa tuntua ikävältä paljasta ihoa vasten, Kelseyn mukaan se on merkki kiintymyksestä. Se on käyttäytymistä, jonka kissat ovat oppineet omalta äidiltään.

- Leipominen on merkki tyytyväisyydestä. Kissat tekivät tätä pentuina lypsääkseen maitoa emonsa nisistä. Joten tämäntyyppinen käyttäytyminen yhdistetään luottamukseen ja tyytyväisyyteen.

5. Kissa tulee syliin

Jos kissa tulee syliin silitettäväksi, se on merkki siitä, että kissalla nauttii todella paljon seurastasi. Kelsey muistuttaa, että kaikki kissat eivät kuitenkaan tykkää olla sylissä.

- Monet kissat eivät ole sylikissoja. Varsinkaan pitkäkarvaiset rodut, koska heille tulee helposti liian kuuma.

6. Kissa nostaa häntänsä pystyyn nähdessään sinut

Mikäli kissan hännän nostaminen yhdistyy yllä mainittuihin eleisiin, on se suora merkki siitä, että kissa on onnellinen nähdessään sinut.

- Joskus häntä värisee hieman, joka kertoo kissan innostuksesta, Kelsey sanoo.

On myös tutkittu, kumpi rakastaa enemmän omistajaansa; kissa vai koira. Voit lukea tutkimukseen liittyvän artikkelin täältä.

Lähde: Metro

Lue myös: Kärsiikö kissa tai koira kuumasta kesäilmasta? Tunnista huolestuttavat oireet

Lue myös: Miksi kissat raapivat huonekaluja ja kuinka saada lemmikkisi lopettamaan se?

Uusimmat