Kuva: Fotolia

Pannareilla herkuttelijat huomio: Tee astetta terveellisempi versio perunaraasteen avulla!

02.07.2016 14:15 - Senja Rapila

Ero on niin vähäinen makeampaan versioon, että nirsot lapsetkaan eivät välttämättä huomaa eroa.

Kasvisruokaa koko perheelle -nimisessä reseptikirjassa esitellään erilaisia kasvisreseptejä, joista perheen nirsoimmatkin lapset tai aikuiset voivat innostua. Yksi niistä on perunaraasteesta tehty pannari, joka ei poikkea tavallisesta pannarista paljoakaan - se on vain terveellisempää.

Perunaraastetta voi piilottaa pannaritaikinaan yllättävän helposti ilman että ruokapöydän pienimmät aavistaisivat mitään pahaa. Tämä sama niksi toimii myös ohukaisissa, jolloin taikinaan saa kätevästi ruokaisuutta ja edes hiukan enemmän ravintoaineita.

Perunapannukakku (4-6 annosta)

6 raakaa perunaa
3 dl vehnäjauhoja
0,75 tl suolaa
7 dl maitoa
5 kananmunaa
voita tai öljyä vuoan voiteluun

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Kuori perunat ja raasta karkeaksi.

3. Vatkaa pannukakkutaikina jauhoista, suolasta, maidosta sekä munista ja sekoita perunaraaste taikinaan.

4. Kaada taikina hyvin voideltuun suorakaiteen muotoiseen uunipannuun (n. 35 cm x 40 cm) ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes taikina on hyytynyt ja pannarin pinta on saanut kauniin värin.

5. Tarjoile puolukkahillon tai lempikasvisten kanssa.

Jos "pelkkä" pannukakku ateriana tuntuu tylsältä, pannarin seurana voi tarjota pienissä kulhoissa punasipulia, tomaattia, kapriksia, rukolaa ja oliiveja niille, jotka kaipaavat ruokaansa vähän enemmän makua.

Lähde: Kasvisruokaa koko perheelle, Sara Ask & Lisa Björbo, 2016, Gummerus

Lue myös: Mielettömän herkulliset mustikkapannukakut pelastavat päivän

Lue myös: Onko "bataattileipä" uusi trendiruoka? Katso miten valmistat uutuusherkun

Kilpailut

Uusimmat