Kuva: Fotolia

Eroon muuttostressistä - 15 vinkkiä helppoon muuttoon

06.07.2016 18:45 - Iiro Myllymäki

Valokuvat ja tarrat voivat olla hyödyksi muuton organisoimisessa.

Harva meistä todella nauttii muuttamisesta. Yleensä muutosta tulee mieleen stressaava pakkaaminen, tavaroiden hukkaaminen ja yleinen kaaos ja kiire. Mental Floss -sivusto listasi hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla muuttamisesta saa tehtyä sujuvaa.


1. Pakkaa selviytymispakkaus muuttopäivälle
Kannattaa pakata erikseen tavarat, joita luultavasti tarvitsee muuttopäivänä. Näihin kuuluvat vessapaperirulla, vaihtovaatteet, siivousvälineitä ja roskapusseja.


2. Tee tarvittavat sopimukset ja ilmoitukset ajoissa
Säästyt paljolta stressiltä muuton aikana, jos olet jo hoitanut osoitteenmuutoksen ja esimerkiksi sähkösopimuksen tekemisen hyvissä ajoin ennen muuttamista uuteen asuntoon.


3. Ota kuvia
Jos haluat pitää tietyt tavarat, kuten kirjahyllyn kirjat tai levyhyllyn levyt, tietyssä järjestyksessä, niistä kannattaa ottaa kuvat ennen muuttoa. Näin kuvien avulla on helppoa järjestää tavarat uudessa asunnossa.


4. Heitä turhat tavarat pois ennen muuttoa
Pakkaamisen yhteydessä kannattaa miettiä, tarvitseeko todella kaikkea omistamaansa tavaraa. Turhat tavarat kannattaa heittää pois jo ennen pakkaamista, jolloin säästyy ylimääräisiltä pakkaamisilta ja kantamuksilta.


5. Älä käytä rahaa muuttolaatikoihin
Kannattaa mennä kysymään ruokakaupoista ylimääräisiä pahvilaatikoita muuttoaan varten.


6. Käytä säilytyslaatikkosi hyväksesi
Paitsi pahvilaatikkoihin, voit pakata tavaroitasi myös kotoasi löytyviin koreihin, lipastonlaatikoihin ja matkalaukkuihin.


7. Älä käytä kuplamuovia
Säästät rahaa, jos et osta kuplamuovia, vaan pakkaat särkyvät tavarat pyyhkeisiin, lakanoihin ja vaatteisiin.


8. Älä pinoa lautasia
Lautaset kannattaa pakata pystysuorasti. Siten pienentää lautasten rikkoutumisen riskiä. Viinilasit kannattaa pakata ylösalaisin samaten rikkoutumisen välttämiseksi.


9. Varmista, että pienet, tärkeät esineet erottuvat
Pienet, tärkeät esineet kannattaa pakata huomiota herättävästi esimerkiksi värikkääseen paperiin. Näin pikkuesineet eivät pääse hukkumaan.


10. Ole järjestelmällinen
Laatikot kannattaa numeroida, minkä jälkeen kannattaa kirjoittaa muistiin, mitä on milläkin numerolla merkityssä laatikossa. Tämä helpottaa tavaroiden purkua huomattavasti, kun tavaroiden sijaintia ei tarvitse arvailla.


11. Hyödynnä värikkäitä tarroja
Määritä jokaiselle huoneelle oma väri ja merkitse muuttolaatikot kunkin huoneen värisellä tarralla. Sitten merkitse uuden asuntosi huoneiden ovet vastaavilla väreillä, niin muuttoapurit tietävät helposti, mihin huoneeseen mikäkin laatikko kuuluu.


12. Pidä pienet rautatavarat helposti saatavilla
Taulujen, hyllyjen ja huonekalujen kokoamiseen ja kiinnittämiseen tarvittavat ruuvit ja muut pienet rautatavarat kannattaa kiinnittää niihin tauluihin tai kalusteisiin, joihin ne kuuluvat. Jos kokoat kaikki yhteen pussiin, joudut arvailemaan, mikä kuuluu mihinkin.


13. Kuljeta tärkeimmät tavarat itse
Jos omistat jotakin arvokasta, jonka säilymisestä muuttokuljetuksen yhteydessä olet huolissasi, kannattaa se kuljettaa itse uuteen asuntoon.


14. Ole ystävällinen muuttoapureille
Oli kyse sitten ystävistäsi tai ammattimuuttajista, ystävällisyys apureita kohtaan kannattaa aina. Tarjoa heille vettä, anna heidän pitää pieniä taukoja ja kysy, miten itse voit auttaa heitä. Kun kohtelet apureita hyvin, he luultavasti kohtelevat tavaroitasi hyvin.


15. Kuvaa paikat tyhjinä
Kannattaa kuvata sekä vanha asuntosi että uusi asuntosi tyhjinä. Näin sinulla on todisteita, jos sinulle tulee kiistaa takuuvuokran saamisessa takaisin asunnon kunnosta johtuen.

Lue myös: Oletteko valmiita muuttamaan yhteen kultasi kanssa? 9 tärkeää asiaa, jotka tulee ottaa huomioon

Lähde: Mental Floss

Kilpailut

Uusimmat