Tietyssä vaiheessa kesää grilliruoka saattaa alkaa kyllästyttää – mutta ajatus grillijuhlista tuntuu kuitenkin aina houkuttelevalta. Onneksi myös perinteiset grilliherkut voi päivittää, kuten Cosmopolitanin sivuilla kerrotaan.
Makkaroiden, pekonin ja juustojen lisäksi grillata voi myös makeita jälkiruokia tai kevyitä lisukkeita:
Vesimeloni

Grillattu vesimeloni kannattaa viimeistellä oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Kiivi

Pidä kiivin kuoret ja viipaloi hedelmä paksuiksi siivuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiivit sopivat etenkin jälkiruuaksi jäätelön lisukkeeksi!
Avokado

Puolita avokado, voitele öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Älä kuori avokadoa, vaan grillaa hedelmä sellaisenaan. Voit tehdä myös grillattua avokadoa, kun sotket grillatun hedelmän paistettuihin jalapenoihin.
Tulisia jalapenoja voi lisätä grilliateriaan myös sellaisenaan.
Donitsi

Jos haluat makean jälkiruuan, kokeile grillattua donitsia! Parhaiten paistetuksi jälkiruuaksi sopii perinteinen donitsi, missä ei ole kuorrutetta vain yksinkertainen sokeripäällyste.
Tuorekurkku

Raikas tuorekurkku sopii grilattuna esimerkiksi hampurilaisten, salaattien tai guacamolen sekaan.
Mango

Olet varmasti jo kokeillut grillattuja nektariineja tai persikoita, mutta oletko testannut mangoa? Mango kannattaa maustaa cayenne-pippurilla, jotta mehukas hedelmä pääsee täysiin oikeuksiinsa.
Sitruuna

Grillattuna sitruuna menettää kirpeän makunsa ja karamellisoituu hetkessä. Voit pilkkoa sitruunan joko paksuiksi palasiksi tai puolittaa keskeltä kahteen osaan. Palasia voi tarjoilla esimerkiksi kalan kanssa tai voit valmistaa sitruunasta kesäisen juoman: tarjoile jääpalojen ja limen kanssa!
Banaani

Uunibanaani on monelle varmasti tuttu jälkiruoka, mutta kokeile valmistaa herkullinen jälkiruuan lisuke grillissä! Makea hedelmä toimii loistavasti jälkiruuissa jäätelön kera.
Lue myös: Kesän trendiviinin suosio räjähti Suomessa – sopii piknikille ja illanistujaisiin
Lähde: Cosmopolitan