Kuva: Fotolia

Kaipaako grillikautesi uusia ideoita? Lue raikkaat kokeilut ruuanlaittoon

06.07.2016 21:00 - Tiina Svensk

Kesällä grillatessa makoisa lopputulos on tärkein - ja vaihtelu virkistää aina.

Tietyssä vaiheessa kesää grilliruoka saattaa alkaa kyllästyttää - mutta ajatus grillijuhlista tuntuu kuitenkin aina houkuttelevalta. Onneksi myös perinteiset grilliherkut voi päivittää, kuten Cosmopolitanin sivuilla kerrotaan.

Makkaroiden, pekonin ja juustojen lisäksi grillata voi myös makeita jälkiruokia tai kevyitä lisukkeita:

Vesimeloni

(kuva: Fotolia)

Grillattu vesimeloni kannattaa viimeistellä oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Kiivi

(kuva: Fotolia)

Pidä kiivin kuoret ja viipaloi hedelmä paksuiksi siivuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiivit sopivat etenkin jälkiruuaksi jäätelön lisukkeeksi!

Avokado

(kuva: Fotolia)

Puolita avokado, voitele öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Älä kuori avokadoa, vaan grillaa hedelmä sellaisenaan. Voit tehdä myös grillattua avokadoa, kun sotket grillatun hedelmän paistettuihin jalapenoihin.

Tulisia jalapenoja voi lisätä grilliateriaan myös sellaisenaan.

Donitsi

(kuva: Fotolia)

Jos haluat makean jälkiruuan, kokeile grillattua donitsia! Parhaiten paistetuksi jälkiruuaksi sopii perinteinen donitsi, missä ei ole kuorrutetta vain yksinkertainen sokeripäällyste.

Tuorekurkku

(kuva: Fotolia)

Raikas tuorekurkku sopii grilattuna esimerkiksi hampurilaisten, salaattien tai guacamolen sekaan.

Mango

(kuva: Fotolia)

Olet varmasti jo kokeillut grillattuja nektariineja tai persikoita, mutta oletko testannut mangoa? Mango kannattaa maustaa cayenne-pippurilla, jotta mehukas hedelmä pääsee täysiin oikeuksiinsa.

Sitruuna

(kuva: fotolia)

Grillattuna sitruuna menettää kirpeän makunsa ja karamellisoituu hetkessä. Voit pilkkoa sitruunan joko paksuiksi palasiksi tai puolittaa keskeltä kahteen osaan. Palasia voi tarjoilla esimerkiksi kalan kanssa tai voit valmistaa sitruunasta kesäisen juoman: tarjoile jääpalojen ja limen kanssa!

Banaani

(kuva: Fotolia)

Uunibanaani on monelle varmasti tuttu jälkiruoka, mutta kokeile valmistaa herkullinen jälkiruuan lisuke grillissä! Makea hedelmä toimii loistavasti jälkiruuissa jäätelön kera.

Lue myös: Kesän trendiviinin suosio räjähti Suomessa - sopii piknikille ja illanistujaisiin

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat