Kuva: Fotolia

Hankkiudu eroon turhasta tavarasta - helpota siivoamista täsmävinkeillä

07.07.2016 19:15 - Tiina Svensk

Oman kodin kaapit ja laatikot kannattaa käydä väli tasaisin väliajoin.

Tekosyille ei kannata antaa tilaa omia vaatekaappeja siivotessa tai muuta turhaa tavaraa läpi käydessä. Kun käyt läpi tavarapinojasi, voi tavaran karsimista helpottaa muutamalla helpolla kysymyksellä, joista Pop Sugar -kertoi verkkosivullaan:

1. Olenko käyttänyt tätä viimeisen vuoden aikana: Jos vastaus on ei, sinulla ei ole mitään syytä säilyttää vaatetta tai tavaraa - tilanne pysyy nimittäin hyvin todennäköisesti samana.

2. Jos shoppailisin nyt, ostaisinko tämän: Jos vaatteesi ei lähtisi kassalle mukaan kauppareissulta, miksi säilyttäisit sitä kotonasi? Pyri pitämään kaapissasi vain vaatteita, joita todella haluat käyttää ja jotka ovat ajattomia.

3. Heitän rahaa hukkaan, jos luovun tapahtumasta: Silloin näkökulmaa kannattaa muuttaa - ajattele, että heität rahasi hukkaan, kun säilytät itselläsi tavaraa, jota et oikeasti edes käytä.

4. Säilytänkö tätä vain tunnearvon takia: Voit ikuistaa muistorikkaan tavaran valokuvaan, jos haluat säilyttää tavaraan liittyvät muistot itselläsi. Muistojen arkistoon kannattaa säilöä vain muutama kallisarvoinen esine.

5. Onko minulla monta samantapaista esinettä: Jos vastaat kyllä, silloin kannattaa harkita luopuvansa ylimääräisistä kappaleista. Jos sinulla on vaikka monta samanväristä paitaa, kannattaa miettiä, tarvitsetko niitä kaikkia todella.

6. Sopiiko tavara kotiini: Saatat rakastaa esinettä, mutta onko sille kotonasi järkevää säilytystilaa tai -paikkaa? Jos vastaus on kieltävä, kannattaa laittaa tavara kiertoon.

7. Pidänkö rikkinäistä esinettä, jonka aion korjata tulevaisuudessa: Silloin esine kannattaa korjata saman tien. Jos et saa korjausta tehtyä hetkessä, et tule tekemään sitä kahden viikon sisällä ja lopulta tavara jää jälleen käyttämättä.

Lue myös: Inspiroidu kesän kokeilevista tyyleistä - katso kuvat hellepäivien asuista

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat