Kuva: Fotolia

5 asiaa, jotka saattavat yllättää tuoreen äidin ensimmäisen vuoden aikana

05.08.2016 15:15 - Emmi Moilanen

Äitiys on täynnä yllättäviä asioita eikä esimerkiksi kotoa poistuminen ole enää yhtä yksinkertaista kuin ennen.

Popsugar -sivusto listasi viisi asiaa, jotka usein yllättävät tuoreen äidin lapsen ensimmäisen elinvuoden aikana.

Kotoa poistuminen vie ikuisuuden

Ennen lapsen saamista saatoit tuntea käsitteen “juosta kiireellä ovesta ulos”. Perheenlisäyksen myötä tuoreiden vanhempien tulisi kuitenkin varautua siihen, että lähtövalmisteluja tulee alkaa tehdä jo hyvissä ajoin ennen kotoa poistumista. Siitäkin huolimatta, että olet valmistellut huolellisesti kaiken valmiiksi lähtöänne varten, on todennäköistä, että joudut kääntymään vielä kynnykseltä takaisin vaihtamaan vauvan kakkavaippaa.

Prioriteettisi eivät ole entisellään

Raskausaikana saatoit kuvitella pitäväsi elämän tasapainossa lapsen syntymän jälkeen niin perheen, ystävien kuin työsikin välillä. Saatoit haaveilla ehtiväsi myös kuntosalille aina silloin tällöin. On kuitenkin fakta, että arki vastasyntyneen kanssa on usein uuvuttavaa ja vauvan nukkuessa päiväunet tuntuvat houkuttelevammalta vaihtoehdolta kuntosalilla huhkimisen sijaan.

Painon vaihtelu

Imetys voi tunnetusti saada raskauskilot putoamaan nopeammin, mutta rintaruokinnan päättyminen saattaa aiheuttaa myös painon yllättävää kohoamista. Tämä johtuu siitä, että et polta enää niin paljon ylimääräisiä kaloreita kuin lasta ruokkiessasi.

Kuukautiset voivat olla tauolla melko pitkään

Synnytyksen jälkeen kuukautiset voivat jäädä tauolle melko pitkäksikin aikaa. Tämä riippuu esimerkiksi siitä, kuinka pitkään tuore äiti jatkaa imettämistä tai kuinka nopeasti naisen keho palautuu synnytyksestä. Kun kuukautiset jälleen tulevat ensimmäistä kertaa synnytyksen jälkeen, kannattaa varautua siihen, että kierto on aluksi epäsäännöllinen.

Vauvan muuttuva ulkonäkö

Tuoreesta äidistä voi tuntua yllättävältä, kuinka nopeasti vauvan ulkonäkö voikaan muuttua. Hiusten ja silmien väri, kasvojen piirteet sekä pituus ja paino kokevat todella radikaaleja muutoksia etenkin lapsen ensimmäisen elinvuoden aikana.

Lähde: Popsugar

Lue myös: Hämmentävä tutkimustulos: Vanhemmilla on lempilapsi

Kilpailut

Uusimmat