Kuva: Fotolia

Tee vauvan pinnasängystä turvallinen paikka - suurimmalla osalla parannettavaa

15.08.2016 19:30 - Senni Loikala - Luettu 2 293 kertaa

Tutkimuksen mukaan yhdeksän kymmenestä vanhemmasta altistaa vauvansa jopa hengenvaarallisille riskeille yön aikana.

Monet tuoreet vanhemmat altistavat lapsensa pahimmillaan jopa hengenvaaraan yön aikana, väitetään tuoreessa, Pediatrics-lehdessä julkaistussa amerikkalaistutkimuksessa. Tutkimuksesta uutisoi Abc News.

Pienimuotoiseen tutkimukseen osallistui yli 160 vauvaa ja heidän vanhempansa. Tutkijat kuvasivat videolle, kuinka vanhemmat laittoivat pikkuisensa nukkumaan. Tutkijat yllättyivät, kun he huomasivat, että yhdeksän kymmenestä vanhemmasta altisti vauvansa jopa hengenvaarallisille riskeille.

Kiinnitä huomiota näihin

Monet vanhemmista laittoivat vauvan nukkumaan pinnasänkyyn, jossa petivaatteet olivat löysät ja jossa saattoi olla pehmoleluja tai muita helposti pienokaisen suuhun eksyviä tavaroita. Nämä lisäävät tukehtumisen riskiä yön aikana. Näin ollen vanhempien tulee välttää löysiä petivaatteita ja kaikenlaisia leluja ja tavaroita vauvan pinnasängyssä.

- Olin yllättynyt ja huolissani. Olen työskennellyt lastenlääkärinä 18 vuotta, ja olisi naiivia olettaa, että vanhemmat muistaisivat kaiken, mitä heille sanotaan, mutta minua yllätti se, että lähes jokaisen tutkimukseen osallistuneen vauvan nukkumisympäristöstä löytyivät löysät petivaatteet, tutkija ja lääkäri Ian Paul sanoo.

Lisäksi osa vanhemmista laittoi vauvan nukkumaan vatsalleen tai kyljelleen, mikä on vauvalle riskialttiimpi asento nukkua, kuin selällään. 

Lähde: Abc News

Lue myös: Miltä näyttää, kun isä saa pukea vauvan päivähoitoon? Äidin ottamasta kuvasta nettihitti

Lue myös: Vanhemmat ostavat vahingossa vääränlaisia vaippoja - oletko sinäkin ymmärtänyt kokomerkinnän väärin?

Lue myös: Miten pieni vauva näkee vanhempansa? Hätkähdyttävät faktat saattavat yllättää

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat