Kuva: Fotolia

4 korviketta sämpylälle - kokeile terveellisempää versiota hampurilaisesta

28.08.2016 13:15 - Karoliina Kotala

Bataattiburgerit ovat jo monelle tuttu juttu. Jos haluat kokeilla sämpylänkorvikkeeksi muutakin kuin bataattia, poimi maukkaat vinkit.

Hampurilaiset ovat monen suosikkiherkku ja niitä voikin varioida monin tavoin. Bataattiburgerit, joissa sämpylä oli korvattu bataattilevyillä, nousikin hiljattain hitiksi. Bataattien rinnalle löytyy kuitenkin muitakin vaihtoehtoja.

1. Salaatinlehdet

Todellinen keventäjän vaihtoehto on ostaa paksuja, kookkaita salaatinlehtiä ja korvata sämpylä niin sanotuilla salaatinlehtileivillä. Salaatinlehdet toimivat hampurilaisten lisäksi mainiosti myös tortilloissa lettujen sijasta.

2. Munakoiso

Munakoison maku ja koostumus tekevät siitä yllättävän hyvän korvikkeen sämpylälle. Munakoisossa on lisäksi paljon kuituja ja antioksidantteja. Leikkaa munakoisosta kookkaita levyjä ja ruskista hiukan pannulla.

3. Portobellosienet

Kookkaat portobellosienet ovat mainio korvike sämpylälle. Mausta portobellosienet suolalla ja oliiviöljyllä ja paista hetki uunissa.

4. Täysjyvätortillaletut

Täysjyvätortillaletut ovat tuhtimpi vaihtoehto kasviksille, mutta silti terveellinen valinta. Täysjyväletut pitävät verensokerin tasaisena ja nälän pitkään poissa.

Lue myös: Superterveellinen treenaajan aamiainen vie kielen mennessään - katso helppo ohje

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat