Kuva: Fotolia

Rakastatko pitkiä tehtävälistoja? Ne tekevät sinusta vähemmän tuotteliaan

23.11.2016 17:45 - Tiina Svensk

Listojen tekeminen on loistava keino muistaa, mitä kaikkea pitikään tehdä. Mutta onko se kannattavaa?

Oletko sinäkin listojen ystävä ja kirjoitat ylös kaiken, mitä sinun täytyy saada aikaiseksi vaikkapa viikon sisällä? Life Hack muistuttaa kuitenkin haitoista, jotka saattavat saada sinut toisiin ajatuksiin listojen tekemisestä.

Stressikertoimet nousevat

Pitkän listan tekeminen saattaa helpottaa siinä, että saat kaikki tehtävät paperille. Toisaalta pitkä lista lisää myös stressikertoimia, joita tehtävät asiat nostattavat jo ennestään. Joskus pitkä lista saattaa tuntua myös ylitsepääsemättömän vaikealta - ja mikä on ratkaisumme? Yleensä sorrumme viivyttelemään asioiden tekemisessä.

Viivyttely on tuotteliaisuuden murskaava asia, johon ei kannata sortua. Silloin päätyy stressaamaan vain lisää - ja huono kierre on syntynyt.

Kuinka korjata tilanne?

Life Hackin mukaan yleensä vain 41 prosenttia tehtävälistojen asioista tulee lopulta toteutetuksi. Onneksi sivusto tarjosi ongelmaan myös järkevämmän ratkaisun. Jos seuraavan kerran haluat laatia listan, älä tartu yksityiskohtiin.

Ajattele kokonaisuuksia, jotka sinun täytyy saada valmiiksi. Listaa tehtäviä asioita viisaammin. Silloin lista on lyhyempi, ja yhden kohdan yliviivaaminen tuntuu palkitsevammalta.

Lue myös: Kyllästyttääkö työ, jota ennen rakastit? 4 tapaa tehdä siitä jälleen mieluisa

Lue myös: Tuotteliaampi ja pelottomampi - 6 syytä, miksi hyvä ryhti on tärkeää

Lähde: Life Hack

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat