Kuva: Fotolia

Päätä joulu fiksusti: Kierrätä joulukuusi!

01.01.2017 12:15 - Senja Rapila

Oikein kierrättämällä joulukuusista voidaan tuottaa kaukolämpöä ja sähköä.

Loppiainen tekee tuloaan ja monet miettivät jo keinoa, miten he voivat päästä eroon joulukuusestaan. Jotkut heittävät kuusensa lähimpään metsään, mutta sille on huomattavasti fiksumpaakin käyttöä. HSY:n sivuilla neuvotaan, että joulukuusen kierrättäminen on todella helppoa ja toivottavaa, varsinkin kaupunkialueella asuessa.

HSY:n sivuilla kerrotaan, että vuosittain HSY eli Helsingin seudun ympäristöpalvelut kerää noin 55 000 joulukuusta joulun päätteeksi asuinkiinteistöjen pihoilta. Kuusista noin neljäsosa päätyy Vantaan Energian jätevoimalaan. Siellä kuusista tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä.

HSY kerää joulukuuset maksutta kaikkien asuinkiinteistöjen pihoilta, kun kuuset on jätetty jätekatokseen tai sen läheisyyteen näkyvälle paikalle. 

- Pääkaupunkiseudulta ja Kirkkonummelta kerätyt joulukuuset viedään Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksen Ekomon biojätteen käsittelylaitokselle Espooseen. Siellä kuuset haketetaan. Hake käytetään pääasiassa tukiaineena biojätteen kompostoinnissa, HSY:n logistiikkapäällikkö Juho Nuutinen kertoo HSY:n sivuilla.

Jolukuusen voi viedä myös jäteasemalle veloituksetta. Muista, ettei joulukuusta saa laittaa biojäteastiaan edes pilkottuna!

Lähde: HSY

Lue myös: Juustoinen viinishotti on uusi tapa herkutella - katso ohje hämmentävään herkkuun

Lue myös: Ethän vahingossa poista 50% ruoan ravintoaineista? Varo yleistä virhettä keittiössä

Kilpailut

Uusimmat