Kuva: Fotolia

Haluatko pitää aurinkolasisi hyvänä mahdollisimman pitkään? Lue 3 ammattilaisten salaisuutta

14.01.2017 11:15 - Karoliina Kotala

Aurinkolasit on yllättävän helppo pitää ehjinä, siisteinä ja pitkäikäisinä muutamalla yllättävällä muistisäännöllä.

Kunnolliset ja laadukkaat silmälasit suojaavat silmiä tehokkaasti auringon haitallisilta säteiltä ja siksi ainakin yksi pari tulisi löytyä jokaiselta suomalaiselta. Laatuaurinkolasit voivat kuitenkin maksaa pitkänkin pennin, joten niistä kannattaa myös pitää hyvää huolta. Oikealla huolenpidolla aurinkolasien käyttöikää voikin pidentää melkoisesti. 

Optikko ja tyylikonsultti Tuulia Alanen-Brandt Synsamilta myöntää myös aurinkolasien käyttöiän riippuvan merkittävästi käyttäjästä. Optikko listasi kolme tärkeintä muistisääntöä, joilla aurinkolasit on mahdollista pitää hyvänä pitkään. 

Säilytä oikein 

Kun lasit eivät ole käytössä, ne eivät saisi lojua missä sattuu, vaan ne pitäisi olla kotelossa. Lasit kolhiintuvat nopeasti, jos ne eivät ole suojassa. 

Puhdista oikein 

Harva tietää, että ennen lasien puhdistamista ne pitäisi ensin huuhdella vesihanan alla. Juokseva vesi vie lasin pinnasta ylimääräisen pölyn ja lian. Kun aurinkolaseja käytetään ulkona, tarttuu linssiin hiekkaa ja pölyä, jotka taas puhdistaessa vain hankaavat linssin pintaa. Siinä lasit kuluvat nopeasti. Älä myöskään käytä karheaa puunsäästäjäpaperia, vaan valitse pehmeä materiaali. Aurinkolasien mukana tulee myös usein puhdistusliinoja, jotka toki puhdistavat hyvin, mutta niidenkin kohdalla tulisi linssit huuhdella ensin juoksevan hanan alla tai muuten kangas vain hieroo likaa linssiin, Alanen-Brandt opastaa. 

Huollata lasit 

Käy riittävän usein huollattamassa aurinkolasejasi optikolla, sillä siten ne pysyvät paremmin ryhdissään. Jos laseja ei huolleta, alkaa kehysten rakenne löystyä.

Lue myös: Millaiset aurinkolasit sopivat kasvotyypillesi? Lue vinkit, joilla löydät täydelliset pokat

Kilpailut

Uusimmat