Kuva: Annika Söderblom © Kela

Äidit ylistävät vuoden 2017 äitiyspakkausta: "Kerrankin unisex!"

07.03.2017 10:49 - Erica Alaluusua

Äitiyspakkaus on tänä vuonna edellistään sukupuolineutraalimpi ja sisältää 53 tuotetta.

Kansaneläkelaitos julkaisi tänään sivuillaan vuoden 2017 äitiyspakkauksen. Pakkauksessa on tänä vuonna 53 tuotetta, ja se sisältää tänä vuonna runsaasti värejä, raitaa sekä pirteitä eläinkuoseja. Uusi makuupussi on pöllökuvioitu, ja uutuustuote collegehaalari on koristeltu metsän eläimillä.

Myös neutraalimpaa värimaailmaa arvostavat on huomioitu, sillä potkuhousuista, toppatöppösistä, bodyista ja myssyistä löytyy perinteisempää valkeaa ja harmaata värimaailmaa.

Vuoden 2016 äitiyspakkausta kritisoitiin paljon sen "poikamaisen" ilmeensä vuoksi. Kritiikistä on selkeästi otettu opiksi, sillä nyt värimaailma on kirkkaudestaan huolimatta sukupuolineutraalimpi.

Leikkisä värimaailma ja tyylikkäät kuosit ovat saaneet jo runsaasta palautetta, ja Kela-Kertun Facebook-sivulla julkaistu kuva äitiyspakkauksesta on kerännyt paljon ylistäviä kommentteja. 

"Tosi kiva pakkaus. Toiveita selkeästi kuultu ja on sukupuolineutraalimpi." -Enni

"Ihanasti väriä!" -Tiia

"Kerrankin tosiaan unisex! Ottaisin, jos olisi tarve!" -Annika

"Tämä on kyllä ihana! Aluksi olin varma, että otan tuen rahana  kun esikoiselta on jo jäänyt vaatteita. Nyt kun näin tämän, en osaa enää sanoa mitä teen." -Jenni

"Tämä on kiva. Viime vuonna piti jättää väliin kun ei miellyttänyt, ei sitten ollenkaan." -Helena

"Mielestäni tämä on ihanan neutraali. Vuoden 2016 äitiyspakkaus oli mielestäni ihana, mutta todella poikamainen. Ehkä hitusen harmittaa, ettei Suomen juhlavuosi näy mitenkään. Odotin, että olisi ollut jotain Suomeen viittaavaa painatusta jossakin, luonta, eläimiä tai muuta vastaavaa." -Anne 

"Olisipa ihanaa olla raskaana, kun noin ihana pakkaus olisi saatavilla." -Maija

"Tosi kiva pakkaus! Ihania kirkkaita ja iloisia väreja mukana, tasapainottamassa "tavallisia" harmaita, valkoisia ja beigejä." -Marianne

Kela julkaisi pakkauksesta videon YouTubessa, jossa käydään läpi äitiyspakkauksen sisältö ja esitelleen uutuustuotteet. Voit katsoa videon alta.

Pääset vertaamaan vuoden 2017 äitiyspakkausta viime vuoden pakkaukseen tästä.

Kilpailut

Uusimmat