Kuva: Fotolia

Tee kevätsiivous myös tietokoneelle ja kännykälle - onnistuu 10 minuutissa

23.03.2017 17:15 - Emma Ylistalo

Siivoamalla tietokoneesi ja puhelimesi säästät samalla omia hermojasi.

Kevät on aikaa, kun koti usein laitetaan uuteen uskoon. Siivotaan perusteellisesti ja kenties jopa sisustetaan uudestaan. Samaan aikaan puhelin ja tietokone pursuilevat ylimääräisiä tiedostoja ja ilmoittavat vähän väliä tallennustilan olevan täynnä. Olisiko kevään kynnyksellä aika siis tehdä siivous myös puhelimelle ja tietokoneelle? Lue alta, kuinka teet sen helposti.

1. Poista turhat sovellukset puhelimestasi

Uusia sovelluksia tulee ladattua turhankin usein. Sovellus, jonka avulla jaat viikonlopun mökkireissusta syntyneet kulut ystävien kesken, saattoi tuntua tarpeelliselta silloin, mutta mieti tarvitsetko sitä vielä. 

2. Järjestele tietokoneesi työpöytä

Jos tietokoneesi työpöytä näyttää sekasotkulta, josta oikean tiedoston löytäminen tuntuu mahdottomalta, on sekin aika järjestää. Tee omat kansiot esimerkiksi työtiedostoille, matkakuville ja harrastuksiin liittyville tiedostoille. Näin sinun on huomattavasti helpompi löytää tarvittava tiedosto myöhemmin. 

3. Poista turhat sovellukset

Järjestele myös puhelimesi sovellukset järkevästi. Laita ensimmäiselle sivulle ne sovellukset, joita käytät eniten ja seuraaville vähemmän käytetyt kategorioittain. Näin sinun on helppo löytää esimerkiksi sovellukset, joita käytät apunasi töissä.

4. Siirrä kuvat pois puhelimen muistista

Olet juuri ottamassa kuvaa lomareissullasi, mutta sinun tulee ensin poistaa muutama vanha kuva uuden tieltä, koska puhelimessasi ei ole enää tilaa - kuulostaako tutulta? Siirrä kaikki kuvasi pilvipalveluihin, jotta ne eivät vie tilaa puhelimessasi. 

5. Vähennä ilmoituksia puhelimestasi

Kukaan ei halua saada aina ilmoitusta, kun ystävä lisää uuden kuvan koirastansa tai tuntematon ihminen kommentoi paitaa kirpputoriryhmässä. Laita turhat ilmoitukset pois päältä ja jätä ainoastaan sellaiset, joita tarvitset kiirellisesti. Näin säästät myös omia hermojasi.

Lue myös: Järjestä sotkuinen työpöytä hetkessä - asiantuntijan ohjeilla onnistut

Lähde: Pure Wow

Uusimmat