Kuva: Fotolia

Pienet tavat, jotka tekevät hallaa vaatteillesi - Ethän sorru?

20.04.2017 22:15 - Emma Ylistalo

Neuleen säilyttäminen henkarissa tai laukun ripustaminen naulakkoon ei olekaan hyvä idea.

Ei ole väliä löytyykö kaapistasi kalliita merkkivaatteita vai edullisia kirppislöytöjä. Kun löydät vaatteen, jota rakastat, haluat luultavasti pitää siitä mahdollisimman hyvää huolta. Lue alta tavat, jotka voivat tajuamattasi lyhentää vaatteidesi käyttöaikaa ja tee niihin äkkiä muutos, jotta lempivaatteesi voi ilahduttaa sinua pidempään.

1.Et sulje vetoketjuja

Sulje housujesi vetoketju, kun laitat ne pesukoneeseen. Näin suojelet muita vaatteitasi siltä, että vetoketju tekisi niille tuhojaan. Sinun tulisi myös sulkea kenkiesi, sekä laukkujesi vetoketjut ja soljet, kun et käytä niitä. Näin estät niitä menettämästä muotoaan.

2. Ripustat neuleet

Villapaidat ovat erityisen mukia päällä, mutta niiden säilytyksessä tulee olla tarkkana. Jos ripustat neulepaidan tai villamekon henkariin, se saattaa ajan myötä menettää muotonsa ja olkapäät alkavat roikkua. Viikkaa tämän sijaan neulepaidat ja aseta ne hyllyille tai vetolaatikoihin.

3. Et puhdista kenkiäsi tarpeeksi usein

Moni muistaa suihkuttaa kosteussuojaa juuri ostamiinsa kenkiin, mutta liian usein se on ainoa asia, joka kenkien hyväksi tehdään. Pyyhi kenkäsi jokaisen käytön jälkeen käyttäen pehmeää liinaa. Näin saat pois kaiken niihin päivän aikana kertyneen lian, pölyn ja hiekan. Kengät eivät välttämättä näytä pahoilta yhden käyttökerran jälkeen, mutta ajan myötä lika ja pöly voivat tuhota kenkien väriä tai materiaalia.

4. Käytät ohuita henkareita

Tiedät luultavasti ne siron kauniit ja todella ohuet vaateripustimet. Niitä ei tulisi koskaan käyttää, vaan ripusta vaatteet ennemmin puisiin ja vahvempirakenteisiin henkareihin. Näin vältät ikävät painaumat vaatekappaleidesi hartioissa.

5. Ripustat laukkusi naulakkoon

Saattaa vaikuttaa helpoimmalta vaihtoehdolta ripustaa laukku esimerkiksi oven vieressä olevaan naulakkoon, mutta se aiheuttaa lopulta enemmän harmia kuin hyötyä. Jatkuva veto laukun kahvoihin voi aiheuttaa venymistä ja kulumista laukun saumakohtiin ja näin myös lempilaukkusi voi hajota aivan ennen aikojaan.

Lue myös: Laastari irti ilman kipua, paita sileäksi - Helpot kikat, joissa apuna toimii hiustenkuivaaja

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat