Kuva: Fotolia

6 huikeaa tapaa, joilla kissat parantavat omistajiensa elämää

28.04.2017 20:45 - Karoliina Kotala

Koirien sanotaan olevan ihmisen parhaita ystäviä, mutta kissojen omistajat tietävät, että kissasta saa vähintäänkin tasavertaisen ystävän.

Kissojen toki löytyy monenlaisia persoonallisuuksia ja lemmikkeinä ne ovatkin suorastaan mainioita. Tutkimusten mukaan jopa aivojemme tunteita säätelevä alue on hyvin samanlainen kuin kissoilla ja siksipä ehkä myös katsomme monta kissojen ärsyttävääkin piirrettä läpi sormien.

Alla syyt, joiden vuoksi kissat ovat mitä mainioimpia lemmikkejä:

Ne auttavat meitä rentoutumaan

Pieni halihetki rakkaan lemmikkissan kanssa on todellista hermolomaa, joka vähentää muun muassa stressiä. On huomattavasti miellyttävämpi nauttia pehmeän ystävän läheisyydestä vaikkapa työpäivän jälkeen kuin viettää aikaa yksin.

Niiden oikut tuovat iloa

Kissat ovat erittäin uteliaita eläimiä ja rohkeasti lähestyvät kiinnostavia paikkoja ja tilanteita, mikä puolestaan synnyttää koomisiakin hetkiä. Moni kissanomistaja joutuukin usein etsimään kissaansa kodistaan vain löytääkseen sen mitä erikoisemmasta paikasta.

Ne ovat käsittämättömiä silppureita

Vaikka kyseinen piirre voi joskus olla negatiivinenkin, on se toisinaan mitä mainioin piristysruiske ja yhteinen leikkihetki.

Ne kunnioittavat aikaamme

Olipa myrsky, kaatosade tai paukkupakkanen, lemmikkikoira on vietävä ulos tarpeilleen. Kissat sen sijaan ymmärtävät antaa omistajilleen vapautuksen ulkolenkeistä.

Ne opettavat meitä ottamaan rennosti

Kissat ovat mitä mainioimpia nauttimana elämästä ja lepäämään. Samalla ne myös kannustavat omistajiaan rentoutumaan.

Niillä ei ole rajoja

Tavat, joilla kissat näyttävät kiintymystään ovat rajattomia. Ne puskevat päätään jalkaasi, hyppäävät syliin ja tulevat kylkeesi. Ne osoittavat sinulle tunteensa rohkeasti ja vilpittömästi.

Lue myös: Nyt se todistettiin: Kissoista valtaosa rakastaa omistajiaan!

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat