Kuva: Fotolia

Koiranomistajien parisuhteista saatiin yllättävää tietoa - päteekö omaan suhteeseesi?

18.05.2017 21:15 - Senni Loikala

Suurimmalle osalle koiranomistajista on valtava merkitys, että myös heidän lemmikkinsä ihastuu korviaan myöten heidän kumppaniinsa.

Koiranomistajat luottavat - joidenkin mielestä ehkä jopa yllättävän paljon - hauvansa arvostelukykyyn parisuhteensa toisesta osapuolesta.

Tuoreen amerikkalaisen selvityksen mukaan 54 prosenttia koiranomistajista olisi valmiita päättämään parisuhteensa, jos heidän hännänheiluttajansa ei pitäisi heidän rakkaastaan.

- Nuorista aikuisista tulee aiempia sukupolvia epätodennäköisemmin asunnonomistajia tai vanhempia, mutta lemmikin omistaminen tuntuu heistä tärkeältä. He suovat valtavasti huomiota koiralleen ja hemmottelevat lemmikkiään hintavillakin lahjoilla, onhan koira heidän paras ystävänsä ja omistaja haluaa myös olla lemmikkinsä paras ystävä, kertoo selvitystä toteuttamassa ollut Brandie Gonzales.

- Koiranomistajille on erityisen tärkeä merkitys sillä, mitä heidän lemmikkinsä tuntee ja voiko heidän karvaturrinsa hyvin. Tämän pystyy näkemään kaikesta omistajan ja lemmikin välillä lähtien aina siitä, miten ihmiset nimeävät koiriaan ja mitä he syöttävät niille.

Jos kumppanin ja koiran välit ovat nihkeät, vahvistaa uusi tieto, ettei se kerro hyvää parisuhteen tulevaisuudesta. Koska lemmikillä on varmasti aina erityinen paikka omistajan sydämessä, kokee moni koiranomistaja, että myös heidän kumppaninsa tulisi tuntea samoin - tämä jo pelkästään sen vuoksi, että moni haluaa muiden arvostavan itselleen tärkeitä asioita.

Selvitys perustuu tuhansiin koiranomistajilta kerättyihin vastauksiin vuosina 2015-2017.

Lemmikeistä tulisi keskustella ennen parisuhdetta

Avioliitto- ja perheterapeutti Danielle Adinolfi ei ihmettele tutkimustuloksia, vaan hän pitää niitä täysin paikkansapitävinä.

- Ihmiset luottavat koiransa tuomioon muista ihmisistä ja siihen, että ovatko he, vai eivätkö he ole, yhteensopivia jonkun kanssa.

Terapeutin mukaan kumppaniehdokkaan kanssa olisi tärkeää keskustella myös suhtautumisesta lemmikkeihin.

-  Jos olet ryhtymässä parisuhteeseen, pitäisi sen (suhtautumisen lemmikkeihin) olla samanlainen välttämätön keskustelunaihe, kuin että jos et koskaan tulisi haluamaan lapsia.

Jos hauvasi tuijottaa sinua välillä syvälle silmiin, kannattaa sinun tietää tämän suloisen tavan ihastuttava merkitys. Pääset artikkeliin tästä.

Lähde: CBS Philly ja Rover.com

Kilpailut

Uusimmat