Kuva: Fotolia

Et edes muista, milloin kävit suihkussa - Asiat, jotka ovat tuttuja vauvan kanssa kotona olevalle

31.05.2017 14:45 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Otat joka päivä vähintään kymmenen kuvaa lapsestasi ja haaveilet siitä, että pääsisit vihdoin shoppailemaan. Kuulostaako tutulta? Taidat olla vauvan kanssa kotona.

Vaikka lapsensaaminen onkin maagista, voi vauvan kanssa toisinaan tulla kotona tylsää. Aikuinen saattaa tuntea olonsa mökkihöperöksi, kun ainoa seuralainen ei osaa puhua sanaakaan. Cosmopolitan listasi asioita, jotka ovat tuttuja jokaiselle vauvan kanssa kotona olevalle.

1. Luet lapselle jokaisen lastenkirjan, mitä kodistasi löytyy. Sillä, että lasta ei selvästikään kiinnosta kirjat yhtään, ei ole sinuun mitään vaikutusta. Opettelet myös eri hahmoille erilaiset äänet ja otat kaiken irti lukusuorituksestasi.

2. Pistät vauvan keinumaan. Otat vauvan pois keinusta. Pistät vauvan kaukaloon. Otat vauvan pois sieltä. Laitat vauvan leikkimatolle. Otat vauvan pois sen päältä. Toistat nämä asiat noin 72 kertaa päivässä. Yritä olla hajottamatta selkääsi!

3. Pakkaat kaikki tavarat, mukaanlukien vaippakassin, saat vauvan vaunuihin ja olet juuri pääsemässä lähtemää - ja sitten haistat kakan. Raahaat vaunut takaisin kotiin, riisut vauvan, peset hänet, vaihdat vaipan - ja päätät, ettet sittenkään jaksa poistua kotoa. 

4. Kirjoitat aivan liian monta Facebook-päivitystä plus kommentoit kaikkien ystäviesi julkaisuja, koska Facebook on käytännössä lähes ainoa kosketuksesi ulkomaailmaan. 

5. Katsot monta jaksoa turhia sarjoja sillä välin, kun vauva nukkuu. Vaikka asiantuntijat neuvovat sinua nukkumaan vauvasi siihen antaessa mahdollisuuden, et malta luopua siitä vähäisestä määrästä, joka sinulla on omaa aikaa. 

6. Seisot peilin edessä vauva sylissäsi ja hoet hänelle: "Kuka siellä on? Kuka?", kimeällä äänellä toki.

7. Et käy suihkussa, vaikka päätit, että tänään olisi pitkästä aikaa se päivä. Mitä sitten, vaikka hiuksesi näyttävät öljyssä uitetuilta? Vauvasi on sentään puhdas!

8. Vakoilet lapsettomien ystäviesi elämää Instagramissa ja vaikka rakastat lastasi, tunnet hienoista kateutta. "Odottakaahan vaan", lohdutat itseäsi. 

9. Surffailet nettikaupoissa. No, ne ovat tällä hetkellä ainoita kauppoja, joihin pääset. 

10. Et syö kunnon ruokaa, vaan napostelet koko ajan kaikkea pientä. Jos syöt oikeaa ruokaa, ei se ainakaan ole itsetekemääsi. Lohdutat itseäsi, että vielä joskus tulet kokkaamaan, mutta nyt ei todellakaan ole sen aika. 

11. Otat noin 348 477 kuvaa vauvastasi. Lähetät niitä ystävillesi, lapsen kummeille ja vauvan isovanhemmille. 

Lue myös: Vastasyntyneen "kävelyvideosta" nettihitti - katso paljon puhetta aihettanut pätkä

Lue myös: Vauvojen yleisin ruokamoka selvisi - vältä lusikalla syöttämistä!

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat