Kuva: Fotolia

Älä huido - pääset ampiaisista eroon viinietikalla ja vedellä

22.07.2017 12:15 - Katariina Auvinen

Itikat ja ampiaiset ovat joka kesäinen ongelma, mutta pääset niistä eroon muutamalla nerokkaalla vinkillä.

Itikat ovat erityisesti alku- ja keskikesän vitsaus. Ärsytttävä ininä haittaa nukahtamista tai vastaavasti aiheuttaa inhottavia ja kutiavia paukamia. Ampiaiset taas villiintyvät loppukesästä, kun niiden kuningatar kuolee. Näin ollen työläisten ei tarvitse enää kuljettaa ruokaa pesään, joten ne etsivät vain itselleen ruokaa. Nämä ampiaiset ovat myös röyhkeitä ja tunkeutuvat usein ruokapöytään, koska niille kelpaa niin liha kuin kasviksetkin. 

Ampiaiset voi häätää helposti viinietikalla.
Ampiaiset rakastavat makeaa ja makeaa tuoksua, mutta inhoavat hapanta hajua. Näin ollen voit häätää ampiaiset asettamalla esimerkiksi terassilla olevalle pöydälle viinietikka-astian. 

Tee hyönteisansa.
Hyönteisille tarkoitetun ansan voit tehdä helposti itse tai ostaa kaupasta. Itse tehtyyn ansaan tarvitset muovipullon, makeaa mehua ja tiskiainetta. Aseta muovipullon pohjalle mehua ja sekoita sekaan tippa astianpesuainetta. Astianpesuaine rikkoo pintajännityksen, joten ampiaiset ja muut hyönteiset hukkuvat. 

Häädä hyönteiset suihkupullolla.
Jos kotoasi löytyy suihkupullo, kaada siihen vettä. Jos hyönteiset kiusaavat, suihkauta niiden päälle vesisuihku. Hyönteiset luulevat, että alkaa satamaan ja lentävät äkkiä kotipesäänsä. 

Laita hyttysverkko ikkunoihin.
Jos ikkunoistasi ei vielä löydy hyttysverkkoa, nyt on oiva aika liimata ne paikoilleen. Tämä takaa tehokkaan unen, koska hyttyset eivät pääse sisälle. Jos haluat vielä varmistaa, ettei satunnaiset salamatkustajat pääse puraisemaan, nuku hyttysverkon alla. 

Lue myös: Yle: Ampiaiset voi pitää loitolla kotitekoisella karkottimella - tekeminen vie minuutin

Lähde: Femina

Kilpailut

Uusimmat