Kuva: Fotolia

Rumat valokuvakehykset, johdot näkyvillä - 5 sisustusmokaa, joita tulee välttää

15.10.2017 21:15 - Iiro Myllymäki

Kodin tunnelman voi pilata tietyillä sisustuselementeillä.

Pienetkin asiat voivat pilata kodin yleisilmeen. My Domaine -sivuston sisustusasiantuntijat ovat nyt kertoneet, mitä asioita sisustuksessa ehdottomasti tulisi välttää, jos pyrkii huoliteltuun ja viihtyisään yleisilmeeseen. Vaikka asiat saattavat vaikuttaa pieniltä, ne ovat asiantuntijoiden mukaan juuri niitä, jotka kotiin saapuvat vieraat huomaavat ensimmäisenä.

Katso alta, mitä sisustuksessa tulisi ehdottomasti välttää.

1. Kirkkaat loistelamput

(kuva: Fotolia)

Kylmää valoa hehkuvat loistelamput luovat kotiin epäviihtyisän tunnelman. Kannattaa mieluummin valita lämpimämpää ja pehmeämpää sävyä hehkuvat lamput.

2. TV:n johdot

TV:stä tai muista laitteista lähtöisin olevat johdot tulisi peittää huolella pois näkyvistä. Johtorykelmät voi piilottaa esimerkiksi niitä varten suunniteltuihin laatikoihin.

3. Liian tyhjä huone

(kuva: Fotolia)

Minimalistinen sisustus saattaa olla trendikäs, mutta liika on liikaa - tai siis liian vähän on liian vähän. Liian paljas huone ei miellytä silmää. Pientä eloa yksinkertaiseen sisustukseen saa esimerkiksi näyttävillä tyynyillä tai värikkäillä huovilla.

4. Rumat valokuvakehykset

Halvat ja rihkamamaiset valokuvakehykset erottuvat sisustuksesta, mutta eivät edukseen. Asiantuntijat suosittelevat mattapintaisia kehyksiä.

5. Paperiset lampunvarjostimet

(kuva: Fotolia)

Paperiset lampunvarjostimet tuovat kotiin herkästi epätyylikkään ilmeen. Vaihtoehtoja onneksi on yllin kyllin.

Lue myös: 13-vuotiaiden suomalaispoikien huonekaluista tuli supersuosittuja - työllistävät jo muitakin

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat