Kuva: Fotolia

Suihkuverhon putsaaminen ei voisi olla helpompaa - tarvitset vain leivinjauheen ja pari pyyhettä

08.12.2017 19:15 - Katariina Auvinen

Suihkuverho kerää itseensä bakteereja, hometta sekä sieni-itiöitä.

Jos omistat suihkuverhon, milloin olet viimeeksi pessyt sen? Entäpä muovisen suihkumattosi? Suurin osa voi tunnustaa, että verhon peseminen ei ole varsinaisesti ykkösasia, siitä olisi kuitenkin erittäin hyvä huolehtia. 

Erityisesti suihkuverho kerää itseensä valtavia määriä bakteereita, hometta ja sieniä, koska näille kaikille pöpöille on yhteistä se, että ne viihtyvät kosteassa ja lämpimässä tilassa. Suihkusi on useimmiten juuri tällainen. Viimeistään siinä vaiheessa suihkuverho pitää ehdottomasti pistää pesukoneeseen, jos se alkaa kerätä itseensä tummia pisteitä. Se kertoo usein jo siitä, että verho on päässyt homeeseen. 

Clean my Space -julkaisu antaa yksinkertaisen vinkin suihkuverhon tai -maton pesemiseen. Tarvitset vain kaksi ja mielellään käsipyyhettä, desilitran leivinjauhetta sekä normaalia pyykinpesuainetta. 

Laita suihkuverho sekä suihkumatto koneeseen yhdessä kahden pyyhkeen kanssa. Jos suihkuverhosi on vaalea, käytä mielellään mukana kahta vaaleampaa käsipyyhettä, jotta verho ei värjäytyisi. Pyyhkeet ovat sitä varten, että ne suojaavat usein muovista materiaalia olevaa verhoa hankaukselta. 

Tämän jälkeen laita pyykinpesukoneen lokeroon normaalisti pyykinpesuainetta. Kaada desilitra leivinjauhetta suoraan pesukoneeseen pyykkien päälle. Tämän jälkeen pese hellävaraisella pesuohjelmalla. Leivinjauhe auttaa karkottamaan epämiellyttävät bakteerit ja homeen pois verhosta ja matosta. 

Lue myös: Suihkuhetki kannattaa päättää aina kylmään - runsaasti hyviä terveysvaikutuksia

Lähde: Clean my Space 

Kilpailut

Uusimmat