Kuva: Fotolia

Vihdoin se on keksitty: sipuli, joka ei itketä!

22.12.2017 09:45 - Henna Koste

Vuosien työn tuloksena on syntynyt uusi lajike, jolla riittää varmasti kysyntää.

Sipuli on rakastettu raaka-aine monessa kodissa. Sen vähemmän rakastettava puoli on se, että leikatessa vapautuvat entsyymit saavat silmät vuotamaan. 

Vuosikymmenten tutkimustyön jälkeen ongelmaan on saatu ratkaisu. Uusi lajike sunion on yhtä lailla makea ja rapea, mutta se ei itketä. Se ei vapauta kaasua, joka ärsyttää silmiäsi. Sunionit eivät ole geenimuunneltuja, vaan ne ovat syntyneet luonnollisen risteytyksen kautta. Prosessi on kestänyt yli 30 vuotta. Ne näyttävät melko samanlaisilta kuin normaalitkin sipulit, mutta ovat pienempiä. 

Tällä hetkellä lajiketta kasvatetaan vain Nevadassa ja Washingtonissa. Ne tulevat rapakon takana kauppohin joulukuun lopussa. Jäämme odottamaan, milloin sunionit valtaavat kaupat Suomessa. 

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Haluatko hemmotella lemmikkiäsi joululahjalla? 8 ihanaa ideaa

Kilpailut

Uusimmat