Kuva: Shutterstock

Suurimmat virheet, jotka moni tekee pastaa syödessään - oletko sortunut?

25.07.2018 11:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Pastaa ei kuulu syödä suuria annoksia.

Pasta tuo Italiasta maailmalle levinnyt herkku kuuluu olennaisena osana myös suomalaisten arkeen. Toki meillä siitä usein nautitaan hieman eri tavalla, joten välttämättä tieto siitä, miten pastaa tulisi syödä, ei ole tavoittanut kaikkia.

Todellisuudessahan yllättävän moni syö pastansa väärin. Näin kirjoittaa bloggari Natalie Kennedy, jonka mukaan on olemassa muutama hyvinkin yleinen virhe.

Miten on, kuulostaako tutulta?

1. Käytät haarukkaa ja lusikkaa ja rikot pastan ennen keittämistä

Älä koskaan halkaise pastaa ennen sen keittämistä. Todellisuudessa italialaiset syövät pastansa niin, että he kiertävät sen täydeltä pituudelta haarukan ympärille ja laittavat suuhunsa. Lusikkaa ei ole hommassa mukana, vaan haarukka painetaan lautasen pohjaan ja sitä käännellään hitaasti niin pitkään, että pasta on kiertynyt sen ympärille.

2. Syöt liian suuri annoksia

Pasta on hyvin terveellinen ruoka, jos sen suhteen noudattaa oikeaa annoskokoa. Hyvä olisi pitää määrä 100 grammassa henkilöä kohden.

3. Syöt pastan pääruokana

Pasta syödään Italiassa aina alkuruokana. Sen jälkeen pöytään tuodaan vasta vihannekset ja salaatit.

4. Keität sen liian kypsäksi

Pastan ylikeittäminen on suurin virhe, jonka pastan kanssa voi tehdä. Pastan tulisi aina olla Al dente eli sellainen, että siinä on pieni purutuntuma.

Lue myös: Oikea tapa syödä pizzaa hämmentää - oletko sinäkin tehnyt sen aina "väärin?"

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat