Kuva: Shutterstock

Viherkasvien yllättävät terveysvaikutukset listattiin - vähentävät muun muassa ahdistusta

30.07.2018 21:15 - Elisa Jalasjoki

Huonekasvit eivät siis olekaan lainkaan turhanpäiväisiä.

Monet varmasti tuntevat huonekasvejaan uskomattomalla antaumuksella hoitavan henkilön. Kyseessä on henkilö, joka huolehtii kasveistaan kuin omista lapsistaan. 

Viime vuosien saatossa huonekasvien suosio on noussut valtavasti. Yksi asiaan mahdollisesti vaikuttavimmista syistä on varmasti ollut eri sosiaalisten medioiden - ja niiden myötä erilaisten inspiroivien käyttäjätilien lisääntyminen. 

Verkkolehti Bustlen sivuillaan julkaisemassa artikkelissa kuitenkin selviää, etteivät huonekasvit täysin turhanpäiväisiä sisustuselementtejä olekaan. Lehden mukaan ne pitävät sisällään myös lukuisia, esimerkiksi mielenterveyteen vaikuttavia terveysvaikutuksia. 

Mutta mitä nämä viisi, ehkä hieman yllättävääkin terveysvaikutusta sitten ovat, sen voit lukea alta. 

1. Huonekasvit vähentävät stressiä

Vuonna 2015 Chugnamin yliopistossa toteutetussa tutkimuksessa selvisi, että kasvien kanssa työskentely aiheutti selvästi vähemmän stressireaktioita, kuin tietoteknisten ongelmien kanssa toimiminen. 

2. Huonekasvit lisäävät luovaa ajattelua

Tutkimusten mukaan jo jopa vihreä väri saattaa lisätä luovaa ajattelua. 

3. Huonekasvit vähentävät ahdistusta

Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka työskentelevät huonekasvien tai luonnon ympäröimänä, kokivat muita koehenkilöitä selvästi vähemmän erilaisia hermostuneisuuden ja ahdistuksen tunteita. 

4. Huonekasvit puhdistavat ajatuksiasi ja "tyhjentävät" mielesi

5. Huonekasvit tekevät sinusta tuottavamman

Vuonna 2014 Exeterin yliopistossa suoritetussa tutkimuksessa selvisi, että huonekasvit muun muassa toimistolla lisäsivät ihmisten tuottavuutta ja työtehoja jopa viidellätoista prosentilla. 

Lue myös: Viherkasvit ovat supertrendikkäitä - 3 vaihtoehtoa, jotka surkeampikin hoitaja saa pidettyä elossa

Lähde: Bustle

Uusimmat