Kuva: Plantagen

Viherkasvit ovat supertrendikkäitä - 3 vaihtoehtoa, jotka surkeampikin hoitaja saa pidettyä elossa

23.08.2017 13:15 - Bauer Media / Henna Koste

Viherkasvien avulla kotiin saadaan myös puhtaampi ja raikkaampi sisäilma, Plantagenista kerrotaan.

Viherkasvit jatkavat suosiotaan ja niistä on muodostunut megatrendi. Viherkasveilla saadaan kodikkuutta ja vehreyttä sisustukseen. Plantagenin tiedotteesssa vinkataan, että kasvit sopivat niin olohuoneen ikkunalaudalle, makuuhuoneen lattialle kuin kylpyhuoneen pöydälle.

Kauneuden lisäksi kasveilla on muitakin ominaisuuksia, viherkasvien avulla kotiin saadaan myös puhtaampi ja raikkaampi sisäilma. Jos olet niitä, jotka ovat saaneet kaktuksenkin kuihtumaan, kokeile näitä kolme kasvia. Nämä sopivat myös unohtelijalle.

Pullojukka

Tämä hauskasti nimetty kasvi on yksi helppohoitoisimmista. Se ei loukkaannu turhista! Se kestää nimittäin hyvin aurinkoa, kuivuutta kuin vaihtuviakin olosuhteita. Pullojukka viihtyy lämpimällä, aurinkoisella ikkunalla, mutta myös varjossa huoneen perällä. Ruukkukasvia voidaan kastella satunnaisesti tai säännöllisesti. Se sopii siis sekä unohtelijalle että tunnolliselle hoitajalle. 

Pullojukka (kuva: Plantagen)

Varjoviikuna

Tässä on trendikäs ja helppohoitoinen vaihtoehto bonsaille. Se on loistava vaihtoehto etenkin sisustajalle, joka haluaa kotiin paljon vihreää muttei löydä aikaa kasvien hoitamiselle. Viikuna viihtyy valoisalla ja puolivarjoisalla paikalla. Sitä kastellaan, kun multa on lähes kuivunut eli suunnilleen kerran viikossa.

Varjoviikuna (kuva: Plantagen)

Reunustraakkipuu

Olet saattanut kuulla myös kasvin toisen nimen: lohikäärmepuu. Traakkipuu viihtyy valoisalla paikalla, mutta myös kauempana ikkunasta. Sitäkin kastellaan, kun multa on kuivunut eli kerran viikossa.

Reunustraakkipuu (kuva: Plantagen)

Lue myös: Sisustussuunnittelija Laura Seppänen paljastaa suomalaisten tyypillisimmät sisustusvirheet

Kilpailut

Uusimmat