Kuva: Shutterstock

Uusi kotisi ilme pienellä budjetilla - helpot ja edulliset sisustusvinkit listattiin

28.08.2018 18:45 - Emmi Moilanen

Harrastukset saavat näkyä sisustuksessa, jolloin kodin ilme muuttuu myös persoonallisemmaksi.

Viihtyisään kotiin on helppo kutsua ystäviä kylään tai viettää rentouttavaa laatuaikaa arjen kiireiden keskellä. Viihtyisyyteen voi vaikuttaa jo pienillä seikoilla, eikä kodin uudelleen sisustaminen aina tarkoita suurta remonttia ja uusia huonekaluja.

Insider listasi parhaimmat sisustusvinkit, jotka ovat edullisuutensa lisäksi myös helppo toteuttaa pienellä vaivalla.

Hyödynnä näitä:

1. Pienellä budjetilla sisustava suosii usein kirpputoreja ja erilaisia vintage-liikkeitä. Älä kuitenkaan unohda hyödyntää sukulaisten varastoja, joista saattaa löytyä tarpeettomia huonekaluja, valaisimia tai tekstiilejä, jotka istuvat persoonalliseen sisustukseen täydellisesti.

2. Raikkautta ja väriä kodin sisustukseen tuot helposti huonekasvien avulla. Kasveja voi asettaa niin hyllyille, lattialle kuin roikkumaan amppeleistakin. Jos et koe olevasi viherpeukalo, myös tekokasvit sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

3. Hyödynnä lahjakkaita ystäviäsi ja osta esimerkiksi maalaamista harrastavalta kaverilta taulu. Myös lahjakkaalta valokuvaajalta voisi löytyä otoksia, joita voit hyödyntää sisustuksessasi.

4. Jos huoneen yleisilme kyllästyttää, kaikkien seinien maalaamisen tai tapetoimisen sijaan piristystä voi tuoda jo yksi ”huomioseinä.” Yhden seinän ilmeen uusiminen tulee edullisemmaksi ja on myös nopeampi toteuttaa.

5. Myös tekstiilien uusiminen on edullinen ja helppo keino uusia kodin sisustusta. Vaihda esimerkiksi olohuoneessa verhot sekä tyynynpäälliset, ja nauti uudesta ilmeestä.

6. Valitse sisustukseesi toistuva elementti, joka ”sitoo” kotisi huoneet yhteen. Kyseessä voi olla sama tehosteväri tekstiileissä, seinille ripustetut pienet peilit tai taulut, tai esimerkiksi samaa kuosia olevat säilytyskorit.

7. Anna harrastustesi näkyä sisustuksessa. Jos rakastat lukemista, hanki suuri ja avoin kirjahylly koristamaan olohuonettasi. Musiikin harrastaja puolestaan voi asettaa esille kauniita vinyylilevyjä tai soittamiaan instrumentteja.

Lue myös: 3 tärkeintä seikkaa kodin sisustuksessa - katso sisustussuunnitelijan täsmävinkit

Lue myös: Selätä kodin tavarapaljous – ota avuksi 8 helppoa kysymystä

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat