Kuva: Shutterstock

Säilytä hedelmät ja vihannekset oikein - tiedätkö, mitä tulisi säilöä jääkaapissa?

13.10.2018 16:15 - Emmi Moilanen

Sitrushedelmät säilyvät erinomaisesti jääkaapissa.

Hedelmät ja vihannekset tulee säilöä oikein, jotta ne pysyvät mehukkaina mahdollisimman pitkään. Insider selvitti, millä keinolla raaka-aineet säilyttävät tuoreutensa mahdollisimman pitkään. Voit lukea suomennetun listauksen alta.

Jääkaappiin:

Omenat säilyvät mehukkaina jääkaapissa säilöttynä. Varmista kuitenkin, ettet aseta muita hedelmiä ja vihanneksia samalle hyllylle, sillä omenoiden läheisyydessä ne voivat pilaantua normaalia nopeammin.

Myös appelsiinit säilyvät pidempään jääkaapissa säilöttynä. Insiderin artikkelissa todetaan, että sama pätee myös useisiin muihin sitrushedelmiin.

Viinirypäleet säilyvät parhaiten alkuperäisessä pakkauksessaan.

Pois jääkaapista:

Tomaatit tulisi jääkaapin sijaan säilöä keittiön tasolla, huoneenlämmössä.

Kokonaista vesimelonia ei tarvitse säilyttää turhaan jääkaapissa, jossa se vie vain tilaa. Vasta viipaloitu meloni tarvitsee jääkaappikylmän säilytyksen.

Tiesitkö?

Asiantuntijoiden mukaan paras keino hidastaa banaanien tummumista ruskeaksi on irrottaa hedelmät toisistaan ja kääriä ne erillisiin muovikääröihin.

Persikat ja luumut saavat kypsyä jonkin aikaa huoneenlämmössä. Mehukkuuden säilyttämiseksi hedelmät tulisi kuitenkin kypsymisen jälkeen siirtää jääkaappiin.

Lue myös: Mitä hedelmiä laihduttajan tulisi suosia? Ammattilaisen vinkit helpottavat arkeasi

Lue myös: Addiktoivimmat ruoat listattiin - löytyykö oma suosikkisi listalta?

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat