Kuva: Shutterstock

Mitä hedelmiä laihduttajan tulisi suosia? Ammattilaisen vinkit helpottavat arkeasi

20.08.2018 22:45 - Senja Rapila

Esimerkiksi banaani ei välttämättä ole paras vaihtoehto, jos haluat pitää kalorit minimissään.

Ravitsemukseen erikoistunut bloggaaja Amanda Meixner on vinkannut Instagram-tilillään faktan, joka jokaisen laihduttajan tulisi pitää mielessään. Monet nimittäin kärvistelevät laihduttaessaan syömisen kanssa, kun pitäisi tottua syömään päivän aikana vähemmän ruokaa. Oikeasti sinun ei välttämättä tarvitse vähentää ruuan määrää, vaan miettiä enemmän mitä laitat suuhusi.

"Vaikka banaani on varmasti terveellinen vaihtoehto, jos kuitenkin yrität pitää kalorien määrän alhaisena ja silti syödä paljon, hedelmät ja marjat,  kuten vesimeloni, mansikat, mustikat, vadelmat ja appelsiini, voivat sopia ruokavalioosi paremmin", hän vinkkaa.

"Jos kuitenkin haluat lisätä kalorimäärää päivääsi, sitten taatelit, banaanit, viinirypäleet ja viikunat sopivat sinulle."

Esimerkkikuvassaan Meixner esittelee banaania ja vesimelonia, joissa on sama määrä kaloreita. Hän vinkkaa, että mikäli haluaa syödä enemmän päivän aikana, mutta silti pitää kalorit kurissa, voi syödä jopa kolme kokonaista vesimelonia kolmen kokonaisen banaanin sijaan.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Varaudu flunssakauteen hyvissä ajoin – ruoka-aineet, jotka vahvistavat vastustuskykyäsi

Lue myös: Heräiletkö öisin ja uudelleen nukahtaminen on vaikeaa? 4 syytä, jotka olet saattanut jättää huomiotta

Lue myös: Väsyttääkö, eikä kahvi tunnu auttavan? Ruoka-aineet, jotka pitävät energiatasosi yllä läpi päivän

Kilpailut

Uusimmat