Kuva: Shutterstock

Sisustusmokat, jotka saavat kodista ahtaan ja tunkkaisen näköisen - löytyykö sinun asunnostasi?

01.11.2018 16:45 - Emmi Moilanen

Ahdasta tunnelmaa voi luoda esimerkiksi se, jos tilasta löytyy vain yksi valaisin.

Sisustukseen liittyvät seikat ovat makuasioita ja on yksilöllistä, mikä kenenkin silmää miellyttää. On olemassa kuitenkin muutamia ratkaisuja, jotka luovat kotiin tunkkaisen ja ahtaan tunnelman, vaikka tila tosiasiassa olisi melko tilava.

Pure Wow -sivusto kokosi yhteen sisustusmokat, jotka välttämällä luot kotiisi lisää tilantuntua ja valoisaa tunnelmaa.

Pieni matto, joka ei täytä lattiatilaa riittävästi. Tämä luo illuusion todellisuutta pienemmästä huoneesta, sekä voi saada ympäristönsä näyttämään myös sekalaiselta. Varmista siis, että matto ulottuu esimerkiksi huonekalujen alle, eikä maton ja seinien viereen jää valtavan suurta rakoa.

Huoneessa on vain yksi valaisin valonlähteenä. Esimerkiksi keittönpöydän ylle asetettu valaisin jättää huoneen reunat hämärän peittoon. Vain yhdestä suunnasta tuleva valo saakin tilan tuntumaan ahtaalta ja tunkkaiselta. Aseta esimerkiksi pöytätasoille tai lattianrajaan tunnelmavaloja, joiden avulla valaistusta on helppo säädellä.

Monta pientä huonekalua pienessä huoneessa. Pienet huonekalut tuntuvat kutistavat tilan kokoa entisestään. Nurinkurisuudestaan huolimatta, esimerkiksi yksiön sisustukseen sopii mainiosti muutama isompi kaluste, jolloin niiden ympärille jää myös enemmän tilaan.

Tumma tapetti tai seinämaali. Tumma seinä toimii mainiosti tehosteena huoneen sisutuksessa. Jos kuitenkin jokainen huoneen seinä on maalattu samalla tummalla sävyllä, tila alkaa tuntua ahtaalta. Eräs yksinkertaisimmista keinoista onkin valita seiniin vaaleat sävyt, kun haluat tuoda kotiisi lisää valon ja tilavuuden tuntua.

Lue myös: 3 tärkeintä seikkaa kodin sisustuksessa - katso sisustussuunnitelijan täsmävinkit

Lue myös: Uusi kotisi ilme pienellä budjetilla - helpot ja edulliset sisustusvinkit listattiin

Lue myös: Karmeimmat sisustustrendit listattiin - löytyikö näitä sinun kotoasi?

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat