Kuva: Shutterstock

Tussiniksin avulla voit helposti vähentää ruokahävikkiä - ota haltuun jo tänään

02.11.2018 18:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Ruokahävikin vähentämistä kannattaisi miettiä ihan jokaisen.

Ruokahävikki on yksi tämän ajan suurimmista haasteista. Ruokaa ostetaan paljon, ja paljon sitä myös päätyy roskiin.

Onneksi omaa ruokahävikkiään voi vähentää pienillä muutoksilla. Esimerkiksi kunnollinen suunnittelu siitä, mitä aikoo ostaa, vähentää jo heti hävikkiä. Sen lisäksi ruokien pakastaminen on erittäin tärkeässä roolissa.

Jos edellä mainitut hommat ovat jo pääosin hallussa, kannattaa kokeilla myös tussiniksiä, jonka avulla tulet varmasti heittäneeksi entistä vähemmän ruokaa jääkaapista roskiin.

Niksin esittellään uudessa Älä syötä ruokahukkaa -kirjassa, jonka suurena tavoitteena on saada ihmiset kuluttamaan viisaammin. Miten homma sitten toimii? Käytännössä homma on erittäin helppoa. Kun siis avaat jonkin ruokapaketin, merkkaa siihen tussilla päivämäärä, jolloin sen aukaisit. Tämä siksi, että tulet kuitenkin unohtaneeksi sen ja siksi saatat helposti heittää pois ihan syömäkelpoista ruokaa.

Kun tiedät varmuudella sen, että miten kauan paketti on avonaisena ollut, tiedät milloin sen parhaat päivät ovat varmuudella ohi.

Laita siis jääkaapin viereen tussi, ja ota merkkaaminen ihan säännölliseksi tavaksi. Saatat huomata, että hävikki vähenee nopeasti.

(kuva: Docendo)

Lähde: Älä ruoki ruokahukkaa - näin käytät tähteet, säästät rahaa ja pelastat maapallon

Lue myös: 5 yllättävää ruoka-ainetta, jotka saavat hampaasi kellastumaan - löytyvätkö ruokavaliostasi?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat